facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 18. 2. 2020 - Zdeněk Gric

Edookit se stal součástí skupiny Unicorn

Unicorn Systems, evropská společnost poskytující informační systémy a řešení z oblasti informačních technologií, koupila 100% podíl ve společnosti Edookit, která pod stejnojmennou značkou poskytuje školám moderní informační systém včetně elektronické žákovské knížky. Systém zjednodušuje výuku, podporuje řízení a plánování a zaměřuje se především na komunikaci mezi školou, studenty a rodinou. Unicorn touto akvizicí rozšiřuje své působení v oblasti vzdělávání.



„Vzdělávání se věnujeme systematicky. Akvizicí rozšiřujeme portfolio produktů a služeb o řešení, které zjednodušuje výuku a administrativu na školách a zajišťuje komunikaci mezi školou, žáky a rodinou. Nabídneme školám snadný přístup k online vzdělávání a našim kurzům Red Monster využívajícím nejmodernější technologie. Naší ambicí je poskytovat tato řešení nejen v Česku, ale i v dalších zemích,“ říká Jan Jaroš, generální ředitel a předseda představenstva Unicorn Systems.

Roman Vejražka, výkonný ředitel Edookit, uvádí: „S myšlenkou na lepší propojení školy a rodiny jsme v Edookitu začali vyvíjet komplexní cloudový školní informační systém. Od prvních verzí z roku 2009 prošel rozsáhlým vývojem a dnes již pomáhá na stovkách škol nejen v Česku. Spojení s Unicorn Systems přinese zákazníkům výhody a funkce, které jim pomohou ve výuce i v organizaci školního provozu. Vznikne unikátní nabídka, jež pomůže zlepšit vzdělání v plně cloudovém prostředí. Tedy výuka kdekoliv, kdykoliv a bez instalace z mobilu i počítače.“

Týmy obou společností spojí své znalosti a zkušenosti, které povedou k dalšímu rozvoji systému Edookit a k podpoře vzdělávání s využitím moderních prostředků. Základní, střední a odborné školy získají přehledný systém využívající nejnovější technologie a zázemí společnosti Unicorn.