facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 4. 11. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

eD group investuje do WinShop Software

Technologická skupina eD group, přes svou softwarovou společ­nost a dodavatele firemních apli­kací E LINKX investorsky vstoupi­la do firmy WinShop Software, která patří mezi přední výrobce pokladních systémů. Pokladní systém WinShop je u nás jedním z nejrozšířenějších ve většině oborů maloobchodu.



Ryze české firmy E LINKX i WinShop jsou na trhu více než 20 let. E LINKX je známá svým působením v oblasti obchodních a logistických informačních systémů. V posledních letech se profiluje také jako dodavatel moderních firemních aplikací a aplikací na míru. WinShop se zabývá vývojem a implementacemi software pro řízení specializovaných maloobchodů, tvorbou a implementacemi internetových obchodů B2C i B2B a v neposlední řadě i dodávkami výrobních a obchodních systémů pro zpracovatele masa.

„Propojení s firmou WinShop je dalším významným krokem k naplnění firemní růstové vize. Pokladní systémy přirozeně navazují na naše produkty, jako jsou aplikace pro vlastní přepravu, řízení skladového hospodářství, evidenci materiálů a zboží apod. Tvoří pomyslnou teč­ku a podporu retail oblasti, do které díky spojení máme nakročeno,“ řekl k záměru investice Lumír Kunath, výkonný ředitel E LINKX.

Vzájemná spolupráce má za cíl propojit know-how a týmy odborníků z obou společností. Nadále přitom bude docházet k rozvoji retail vertikály a rozšiřování zákaznické platformy WinShopu.

„Začleněním naší společnosti do technologické skupiny eD group byla zakončena snaha nás, zakladatelů a společníků, získat silného strategického partnera, se kterým budeme moci rozšiřovat portfolio našich zákazníků o další významné retailové řetězce. Věříme, že doplněním nabídky našich produktů řešeními E LINKX, propojením vývojových týmů a týmů podpory získáme společně významnou konkurenční výhodu a budeme pro všechny náročné zákazníky první volbou,“ doplnil Michal Říha, ředitel WinShop.

Na úvodní fotografii je Lumír Kunath, výkonný ředitel E LINKX (vlevo) a Michal Říha, ředitel společnosti Winshop Software. Foto: E LINKX


 
  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.