facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 1. 8. 2005

Dynamický růst Fujitsu Siemens Computers

Společnost Fujitsu Siemens Computers zaznamenala ve druhém čtvrtletí roku 2005 v regionu CEE (Central and Eastern Europe), kam spadá i Česká republika, 101,2% nárůst v počtu prodaných osobních počítačů a notebooků. Tento růst vysoce překonává vývoj trhu. V tomto segmentu totiž trh ve srovnání s druhým čtvrtletím předchozího roku zaznamenal pouze 26,4% nárůst prodaných jednotek. V tržním podílu za všechna prodaná zařízení se společnost Fujitsu Siemens Computers v regionu CEE v uvedeném období řadí na čtvrté místo. Ovšem v dynamice růstu je hned na druhém místě s více než 30% náskokem oproti společnosti, kterou tento ukazatel řadí na třetí příčku.

V České republice se společnost Fujitsu Siemens Computers v porovnání se stejným čtvrtletím roku 2004 posunula v celkovém tržním podílu z pátého na čtvrté místo. Za druhé čtvrtletí roku 2005 dosáhl tržní podíl Fujitsu Siemens Computers v České republice 5,9 %. V dynamice růstu se Fujitsu Siemens Computers dokonce v Česku řadí mezi tři společnosti, které zaznamenaly největší meziroční nárůst tržního podílu v porovnání s tímtéž obdobím předchozího roku. Fujitsu Siemens Computers v České republice navíc drží jedno prvenství. Téměř o 50 % zvedla ve druhém čtvrtletí roku 2005 v meziročním porovnání svůj tržní podíl prodaných stolních počítačů. Jde o pozoruhodný výsledek, protože celkově se trh v České republice v segmentu stolních počítačů propadl o 2,3 %.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.