facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 27. 4. 2012

Dvoupásmový ethernetový adaptér ASUS EA-N66

ASUS představil dvoupásmový ethernetový gigabitový adaptér EA-N66 s výrazným designem, který zastane funkci tří zařízení – kromě ethernetového adaptéru ještě opakovače a přístupového bodu. Novinka je vybavena technologií antén 3 x 3, které zajišťují vysokorychlostní připojení k internetu. Díky provozu ve dvou pásmech toto zařízení uspokojí nejen běžné, ale také velmi náročné uživatele - v pásmu 2,4 GHz mohou surfovat po internetu a vyřizovat e-maily, zatímco ke streamování HD multimédií, Blu-ray filmů či online hraní poslouží rychlé přenosové pásmo 5 GHz. EA-N66 využívá patentované antény vlastní konstrukce, jejichž architektura je méně náchylná na rušení a zaručuje silný signál, velmi dobré pokrytí a nejrychlejší možné připojení, kterého lze v současnosti v gigabitové síti dosáhnout.



Běžné internetové činnosti, jako prohlížení webu nebo stahování souborů, probíhají v pásmu 2,4 GHz, zatímco rychlejší 5GHz pásmo je určeno pro náročnější úlohy, jako je například streamování HD obsahu. Dvě volitelné frekvence slouží k optimalizaci výkonu s ohledem na vysokou rychlost a stabilitu internetového připojení. Zařízení podporující ethernetové připojení, jako jsou stolní počítače, notebooky, multimediální přehrávače nebo chytré TV, lze k EA-N66 připojit pomocí standardního ethernetového kabelu. Poté na nich budete moci prohlížet internetové stránky, streamovat multimediální obsah nebo hrát on-line hry bez zpoždění.

 

EA-N66 funguje jako ethernetový adaptér, univerzální opakovač a přístupový bod. V režimu ethernetového adaptéru se dokáže rychle připojit k celé řadě ethernetových zařízení s podporou bezdrátového připojení, přičemž podporuje rychlost až 450 Mb/s na pásmo. V režimu opakovače dokáže adaptér EA-N66 šířit signál bezdrátového připojení a výrazně tak zvýšit jeho dosah, pokud nelze využít přímé připojení. Nabízí tak lepší pokrytí pro větší budovy a také mnohem univerzálnější použití. Uživatelé mohou jednoduše vyhledat síť Wi-Fi s nejsilnějším signálem a připojit se k vybranému SSID. V režimu přístupového bodu přístroj spolupracuje s kabelovými modemy a routery a rozšiřuje stávající síť o možnost bezdrátového připojení. Všechny tyto funkce lze snadno ovládat přes intuitivní uživatelské rozhraní ASUS bez nutnosti instalace.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

5 tipů, jak vybrat WMS pro vaši firmu

Řešíte dnes a denně pohyb zboží ve skladu? Warehouse Manage ment System je softwarové řešení navržené, sestavené a vyladěné pro správu a optimali­za­ci skladových operací a obecně veškerých procesů ve skladu. Pomáhá mimo jiné v řízení pohybu zboží, sledování skladových zásob, plánování příchodu a odchodu zboží, a díky těmto superschopnostem zefektivňuje správu skladu.