facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 27. 4. 2012

Dvoupásmový ethernetový adaptér ASUS EA-N66

ASUS představil dvoupásmový ethernetový gigabitový adaptér EA-N66 s výrazným designem, který zastane funkci tří zařízení – kromě ethernetového adaptéru ještě opakovače a přístupového bodu. Novinka je vybavena technologií antén 3 x 3, které zajišťují vysokorychlostní připojení k internetu. Díky provozu ve dvou pásmech toto zařízení uspokojí nejen běžné, ale také velmi náročné uživatele - v pásmu 2,4 GHz mohou surfovat po internetu a vyřizovat e-maily, zatímco ke streamování HD multimédií, Blu-ray filmů či online hraní poslouží rychlé přenosové pásmo 5 GHz. EA-N66 využívá patentované antény vlastní konstrukce, jejichž architektura je méně náchylná na rušení a zaručuje silný signál, velmi dobré pokrytí a nejrychlejší možné připojení, kterého lze v současnosti v gigabitové síti dosáhnout.



Běžné internetové činnosti, jako prohlížení webu nebo stahování souborů, probíhají v pásmu 2,4 GHz, zatímco rychlejší 5GHz pásmo je určeno pro náročnější úlohy, jako je například streamování HD obsahu. Dvě volitelné frekvence slouží k optimalizaci výkonu s ohledem na vysokou rychlost a stabilitu internetového připojení. Zařízení podporující ethernetové připojení, jako jsou stolní počítače, notebooky, multimediální přehrávače nebo chytré TV, lze k EA-N66 připojit pomocí standardního ethernetového kabelu. Poté na nich budete moci prohlížet internetové stránky, streamovat multimediální obsah nebo hrát on-line hry bez zpoždění.

 

EA-N66 funguje jako ethernetový adaptér, univerzální opakovač a přístupový bod. V režimu ethernetového adaptéru se dokáže rychle připojit k celé řadě ethernetových zařízení s podporou bezdrátového připojení, přičemž podporuje rychlost až 450 Mb/s na pásmo. V režimu opakovače dokáže adaptér EA-N66 šířit signál bezdrátového připojení a výrazně tak zvýšit jeho dosah, pokud nelze využít přímé připojení. Nabízí tak lepší pokrytí pro větší budovy a také mnohem univerzálnější použití. Uživatelé mohou jednoduše vyhledat síť Wi-Fi s nejsilnějším signálem a připojit se k vybranému SSID. V režimu přístupového bodu přístroj spolupracuje s kabelovými modemy a routery a rozšiřuje stávající síť o možnost bezdrátového připojení. Všechny tyto funkce lze snadno ovládat přes intuitivní uživatelské rozhraní ASUS bez nutnosti instalace.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.