facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 11. 3. 2008

Dosud "nejzelenější" PC Lenovo

Velmi malý stolní počítač ThinkCentre M57/M57P Eco představuje první desktop Lenovo s certifikací Greenguard a zároveň dosud „nejekologičtější“ PC této značky. Má certifikaci EPEAT Gold a Energy Star 4.0 a je prvním modelem ThinkCentre vyrobeným z recyklovaných spotřebních plastů. Certifikace Grenguard znamená, že počítač byl otestován až na 2000 různých chemických emisí.

Desktopy M57P Eco jsou o 25 procent menší než předchozí verze produktů ThinkCentre, jsou menší než běžný telefonní seznam. Řada M57/M57P přináší zároveň i počítače s velmi tichým provozem. Vyznačují se stabilně tichým provozem, úroveň hluku ani v jednom z režimů nepřesahuje 4,0 belů.
Nový počítač je vybaven kompletní sadou technologií Lenovo ThinkVantage. Prostřednictvím jediného tlačítka mohou uživatelé systém zotavit po útoku virů, aktualizovat jej, vyčistit disk nebo nalézt pomoc. ThinkCentre M57/M57P se dodává rovněž s technologií Intel vPro, která IT personálu umožňuje vzdálenou údržbu systému, včetně instalace bezpečnostních záplat a pravidel správy energie, a to i v případě, kdy je systém vypnutý nebo má poškozený BIOS nebo pevný disk.
PC obsahuje nejnovější bezpečnostní čip Trusted Platform Module (TPM), který prostřednictvím hardwaru šifruje klíče, hesla a digitální certifikáty. Technologie Intel vPro ukládá systémové informace do bezpečné paměti, což správcům IT umožňuje rychlou a snadnou instalaci nejnovějších verzí aplikací, bezpečnostních záplat a dodržování předepsaného nastavení. Uživatelé kromě toho mohou prostřednictvím BIOSu zapínat a vypínat USB porty, čidla otevření šasi a možnost připojit se k programu Computrace.
K produktu Lenovo uvedlo nový stojan ThinkCentre Vertical PC and Monitor Stand (VPC), který umožňuje zvednutí ThinkCentre M57/M57P nad pracovní desku. Stojan je vybaven standardizovanými VESA úchyty pro různé typy monitorů. Umožňuje jejich zvedání, naklánění a otáčení a rovněž připevnění M57P a monitoru ke stojanu.
Lenovo nově uvádí ještě další modely řady ThinkCentre: vysoce výkonný a cenově dostupný desktop M57e pro velké firmy a stabilní A57 určený především pro malé a střední firmy. Oba modely obsahují řadu nejnovějších technologií, včetně 45nm procesorů Intel se čtyřmi jádry a grafické karty s Direct X10. ThinkCentre M57e je stabilní řešení se pokročilým zabezpečením a možnostmi správy. ThinkCentre A57 s technologiemi ThinkVantage a možností dvou nezávislých displejů je určen pro rostoucí firmy. Osobní počítače řady ThinkCentre jsou nyní k dispozici ve třech formátech: tower, desktop a malé, všechny vyhovují normě Energy Star 4.0.

 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.