facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 3. 2010

Dostupné SSD pro netbooky a stolní PC

Intel představil nový přírůstek do své řady vysoce výkonných SSD disků: Intel X25-V Value SATA SSD. Disk o kapacitě 40 GB se bude prodávat za základní cenu 125 USD a je určen zejména pro levnější netbooky a duální SSD/HDD stolní počítače. Svým uživatelům nabídne výhody v podobě vysokého výkonu a spolehlivosti. Jednotky typu SSD mohou nahradit klasické pevné disky nebo se s nimi mohou kombinovat. S klesající cenou SSD disků mohou uživatelé těžit z kombinace SSD a HDD disků v tzv. duální kombinaci. Rychlý SSD disk zde slouží zejména pro start počítače. SSD Intel X25-V tedy ve stolních počítačích doplňuje stávající pevný disk a obsahuje operační systém včetně nejčastěji používaných aplikací. Využije se tím jeho rychlosti, která je téměř 4× vyšší než rychlost HDD o 7200 otáčkách za minutu. Klasický pevný disk je pak v počítači zachován kvůli své vyšší úložné kapacitě.


Intel X25-V je vybaven 40GB 34nm NAND flash pamětí. Ta dokáže uchovat data i při vypnutém přívodu proudu. Tato technologie se v současné době využívá například i ve smartphonech, v osobních hudebních přehrávačích, kde slouží ke spolehlivému uchovávání dat. Obecně známé výhody SSD oproti tradičním HDD diskům zahrnují vyšší výkon, úsporu energie a vyšší odolnost.
Nový model Intel X25-V o kapacitě 40 GB doplní v nabídce výkonnější produktovou řadu Intel X25-M SATA SSD o kapacitě 80 a 160 GB. Všechny disky Intel SSD jsou společností Intel navrhovány a vyráběny za použití firemní paměti IM Flash Technologies (IMFT) a jsou vybaveny vlastním ovladačem a aktualizovaným firmwarem. Model X25-V je již v celosvětové distribuci a prodává se za 125 USD při objemu 1000 kusů.
X25-V prostřednictvím technologie SSD Optimizer podporuje funkci Microsoft Windows Trim. Součástí dodávky je též Intel SSD Toolbox – sada utilit navržená společností Intel pro lepší řízení výkonu SSD disku. Těchto vylepšení mohou využít i uživatelé operačních systémů Windows XP a Vista. Stáhnout si je lze z webu společnosti Intel zde.

 


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.