facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 21. 12. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Dobročinný projekt Canonu pomohl vybavit rekordní počet neziskovek

Hospic sv. ZdislavyCelkem osmnáct neziskových organizací letos získalo kancelářskou multifunkci od společnosti Canon v rámci dobročinného projektu Kopírka hledá kancelář. Canon a jeho partneři takto rozdávají použité, ale stále výkonné přístroje. Letos se o ně přihlásil rekordní počet 71 neziskovek z celé republiky. Do budoucna Canon zvažuje expanzi tohoto projektu i do zahraničí.



Smyslem projektu Kopírka hledá kancelář je ve spolupráci s partnerskými firmami Canonu dál nalézat uplatnění pro použité, ale stále plně funkční kancelářské přístroje, které by jinak kvůli obměně firemní tiskové flotily byly odsouzeny recyklaci. Takto mohou nad rámec standardního životního cyklu dál několik let sloužit v neziskových organizacích, z nichž velká část se potýká právě s nedostatečným technickým vybavením.

„Jsme nadšeni z obrovského zájmu o projekt Kopírka hledá kancelář. Již v minulých letech jsme neměli o přihlášky z neziskovek z celé republiky nouze, ale letošní čísla předčila veškerá očekávání. Proto na rok 2021 uvažujeme o rozšíření projektu do dalších zemí,“ říká Eva Kučmášová, šéfka komunikace Canonu pro střední Evropu.

Canon spustil čtvrtý ročník projektu letos v březnu, kdy vyzval neziskové organizace k podávání přihlášek kreativní a odlehčenou formou, která je pro projekt typická od začátku. Po dalších pět měsíců tak do Canonu proudily básničky, videa, fotokoláže i pohádky, jejichž cílem bylo pobavit a zaujmout porotu. Ta nakonec opravdu měla z čeho vybírat, celkem se přihlásilo 71 neziskovek!

I přes komplikace s druhou pandemickou vlnou se podařilo vybrat vítěze a před Vánoci Canon a jeho partnerské firmy provedly instalace do 18 neziskovek. Hlavním kritériem pro porotu byla opět originalita zaslaných přihlášek, pořadatelé se však snažili i o oborovou a regionální pestrost.

Multifunkci tak přivítali třeba v Dětském krizovém centru a Psychologické poradně NOMIA v Hradci Králové. I Anděl Strážný, registrovaná sociální služba tísňové péče pro seniory, zdravotně znevýhodněné a dlouhodobě nemocné, má od podzimu nového pomocníka ve své pobočce v Třinci. Mezi osmnáctkou vybraných neziskovek nechybí ani útulek pro opuštěná a týraná zvířata AniDef ze severočeské obce Žim, pražská centrála organizace SOS dětské vesničky, Nízkoprahové zařízení pro mládež Naděje z Klášterce nad Ohří, liberecký Hospic sv. Zdislavy či Lesní klub U Andrýska z Bystřice pod Hostýnem.

Multifunkce do projektu Kopírka hledá kancelář věnovala firma Canon a partnerské společnosti VDC kancelářská technika, ICC, Flamy, Copymat, Tradecan, 123Can a Can 21.

Bližší informace naleznete na webové stránce projektu.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Přechod na nový systém SAP by neměl být vnímán pouze jako nezbytný krok, ale jako příležitost

S blížícím se koncem podpory starší verze systémů SAP se společnosti připravují na přechod na aktuální systém SAP S/4HANA. Tato migrace může v případě větších společností trvat i více než jeden rok, a proto je důležité ji neodkládat.