facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 9. 4. 2010

Diplomová práce roku – již 5. ročník!

Diplomka.jpgPátý jubilejní ročník soutěže Diplomová práce roku, začal již 22. 02. 2009, čas na podání přihlášek je však až do konce června. Projekt je zaměřený na podporu vysokého školství a zvýšení prestiže oboru informačních technologií v ČR a SR. Soutěž si klade za cíl umožnit nadaným studentům lépe vyniknout a získávat lepší uplatnění v praxi. Vyhlašovatelem je již tradičně společnost ABRA Software a.s., spoluvyhlašovatelem je sdružení Česká společnost pro systémovou integraci.


Novinkou letošního roku bude účast soukromých vysokých škol a širší účast slovenských vysokých škol.

V organizaci soutěže spolupracuje komerční sféra, reprezentovaná firmou ABRA Software a dalšími firemními partnery, se zástupci akademické sféry, reprezentované jednotlivými vysokými školami, sdruženými ve společnosti ČSSI. Odbornými garanty projektu jsou sdružení CACIO a ICT Unie, které bdí nad odbornou úrovní soutěže.

Jubilejní pátý ročník bude reprezentovat rekordních sedm soutěžních kategorií:

1.    Databázové stroje a aplikace, portálová řešení, SW rozhraní.
Partnerem soutěžní kategorie je společnost ORACLE.
2.    Bankovnictví klasické i elektronické v roce 2010.
Partnerem soutěžní kategorie je společnost Poštovní spořitelna.
3.    Informační bezpečnost, standardy řízení vývoje systémů a mezioborové přístupy. Partnerem soutěžní kategorie je společnost T-SOFT.
4.    CRM Systémy - strategie implementace, interoperabilita, použití, výhody, nevýhody.
Partnerem soutěžní kategorie je společnost HP.
5.    Telekomunikace - sítě a služby elektronických komunikací.
Partnerem soutěžní kategorie je společnost MICOS.
6.    Využití Business Intelligence technologií v praxi.
Partnerem soutěžní kategorie je společnost KPMG.
7.    Podnikové informační systémy, ostatní IT práce
Partnerem soutěžní kategorie je společnost ABRA Software.

Studenti, kteří chtějí soutěžit o 7 x 50.000,- Kč a nabídku zaměstnání, mají čas k podání přihlášky do 30. 6. 2010. Finálové kolo soutěže a slavnostní vyhlášení proběhne 9. 9. 2010 na půdě VUT v Brně. Práce finalistů bude posuzovat hodnotící komise, ve které zasednou přední osobnosti z oblasti IT, vysokého školství a zástupci vyhlašovatelů i odborných garantů.

Mediálními partnery soutěže se staly Computerworld, IT Systems a podnikatelský týdeník PROFIT. Podrobné informace o projektu Diplomová práce roku naleznete na http://www.diplomovaprace.cz.


           

 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.