facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 15. 11. 2013

Dial Telecom převzal společnost ET Telekomunikace

Společnost Dial Telecom oznámila převzetí zákazníků pražského provozovatele sítě pro přenos dat, hlasu a obrazu ET Telekomunikace. Do jmění Dial Telecomu nově přešla část společnosti poskytující služby elektronických komunikací maloobchodním zákazníkům. Ještě před fúzí došlo k rozdělení společnosti ET Telekomunikace na dvě části. Větev firmy, která se zabývala poskytováním služeb elektronických komunikací a souvisejících služeb maloobchodním zákazníkům, přešla přímo do jmění Dial Telecom. Divize zabývající se provozem sítí byla převedena na společnost Fiber Services. Jejím vlastníkem, stejně jako společnosti Dial Telecom, je DIVENNO HOLDINGS. Společnost ET Telekomunikace tímto zaniká.



Sloučení se společností ET Telekomunikace je dalším ze série kroků Dial Telecomu, kterým operátor ve druhém pololetí 2013 posiluje pozici na tuzemském telekomunikačním trhu. V říjnu společnost odkoupila brněnský MAXPROGRES telco, společnost, která se zabývá výstavbou a pronájmem optických tras. Již v září pak Dial Telecom dokončil fúzi s dosavadní dceřinou společností STAR 21 Networks, předním poskytovatelem služeb „poslední míle“.

 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.