facebook LinkedIN LinkedIN - follow

Deutsche Telekom zavede 5G síť ve spolupráci s Ericssonem

EricssonSpolečnost Deutsche Telekom si vybrala společnost Ericsson pro nasazení 5G Radio Access Network v Německu. Deutsche Telekom využije také technologii Ericsson Spectrum Sharing ke správě provozu 4G i 5G sítě v rámci sdíleného kmitočtového spektra.



Ericsson a Deutsche Telekom uzavřeli dohodu o nasazení 5G Radio Access Network v Německu. Nově podepsaná dohoda zahrnuje upgrade mobilní sítě na nejnovější 5G technologický standard v průběhu příštích několika let. Deutsche Telekom tak pokračuje ve spolupráci s firmou Ericsson po úspěšné společné modernizaci rádiových sítí 2G, 3G a 4G v posledních dvou letech.

Ericsson v Německu nasadí také řešení pro dynamické sdílení spektra Ericsson Spectrum Sharing. To operátorovi Deutsche Telekom umožní dynamicky řídit provoz 4G a 5G v síti prostřednictvím efektivního využití existujícího spektra.

Kromě spolupráce v oblasti veřejných mobilních sítí obě společnosti úzce spolupracují také na vybavení průmyslových společností soukromými mobilními sítěmi, tzv. kampusovými sítěmi. V poslední době partneři společně vybavili jednotlivé závody BMW a Osram. První kampusovou síť spustil Ericsson spolu s operátorem T-Mobile i v České republice, a to na Ostravské univerzitě.

Foto: Ericsson