facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 9. 4. 2009

Daňové přiznání pomocí formulářů 602XML

Téměř 150 000 uživatelů si v letošním roce stáhlo inteligentní formuláře 602XML pro snadné podání daňového přiznání. Potvrzuje se tak, že tyto formuláře patří k běžnému životu českých domácností a podnikatelů. Otevřením inteligentního formuláře 602XML dostal uživatel na obrazovku přesný obraz daňového přiznání – s kontextovou nápovědou, automatickým dopočítáváním kolonek, kontrolou úplnosti vyplnění a upozorňováním na povinné přílohy. Poměrně složitý formulář tak bylo možné vyplnit za několik minut. Stejně jako v předchozích letech, i letos tyto výhody inteligentních formulářů využívali ve větší míře ti, kdo daňové přiznání podávali na poslední chvíli.



Plátce vybavený elektronickým podpisem mohl daňové přiznání podat elektronicky. Většina uživatelů je však vytiskne, odešle na papíře a ve svém počítači archivuje ve formátu PDF. Asi 15 000 lidí si stáhlo inteligentní formulář daňového přiznání pro právnické osoby (podniky). Desetitisíce stažení zaznamenaly i inteligentní formuláře Přehled o příjmech a výdajích OSVČ pro Českou správu sociálního zabezpečení.
Inteligentní formuláře 602XML představují jednoduché a praktické řešení pro pohodlné vyplňování žádanek, oznámení, výkazů a dalších dokumentů, sběr dat od zaměstnanců, občanů a organizací, pro oběh dokumentů v organizaci a jejich schvalování. Na českém a slovenském trhu se de facto staly odvětvovým standardem pro nahrazování oběhu papírů nebo dokumentů v kancelářských programech. Využívají je desítky podniků a organizací veřejné správy a miliony obyvatel České republiky. Klientská aplikace 602XML Filler je zdarma ke stažení na www.602.cz.


 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).