facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 18. 10. 2021 - Zdeněk Gric

D-Link představuje vysokorychlostní bezdrátové mosty s dosahem až 20 km

Společnost D-Link přestavuje dvě nová zařízení pro spolehlivé a rychlé bezdrátové přemostění sítí na velké vzdálenosti. Nové bezdrátové mosty s dosahem až 5 km Wireless AC (DAP-3711) a s dosahem až 20 km Wireless AC (DAP-3712) byly navrženy tak, aby nabídly vysoce stabilní a rychlé připojení dříve nedostupným oblastem v městském i venkovském prostředí.



DAP-3711 a DAP-3712, postavené na špičkových technologiích a speciálně navržené k pokrytí komunikace na dlouhé vzdálenosti, disponují směrovými anténami s vysokým ziskem 15 dBi a 23 dBi. Umožňují vysokorychlostní a stabilní síťové pokrytí ekvivalentní kabelovému připojení až do vzdálenosti 5 nebo 20 km, což je ideální např. při využití k videodohledu nebo zřízení bezdrátového přístupu ve vzdálených lokalitách ve městech i na venkově.

DAP-3711 a DAP-3712 nabízejí přenosové rychlosti až 867 Mbps a jsou vybaveny technologií TDMA, která filtruje interferenční rušení vytvořením harmonogramu pro přístupový bod mostu a klienta. Přenosům je přiřazen časový slot, čímž se eliminuje možnost vzniku kolize dat a potlačuje se rušení, aby se maximalizovala účinnost vysílacího času a přenosové rychlosti. Nová zařízení přinášejí navíc vestavěné 128bitové bezdrátové šifrování (personal i enterpise) kvůli podpoře vyššího komplexního zabezpečení připojení.

DAP-3711 a DAP-3712 jsou speciálně navrženy tak, aby odolávaly širokému spektru vnějších vlivů prostředí. Jsou chráněny robustním, voděodolným a prachotěsným krytem s krytím IP66 a mají vestavěnou i přepěťovou ochranu 8 kV, např. proti úderům blesku. Tyto konstrukční vlastnosti je předurčují k nasazení do venkovního i drsnějšího prostředí a za každého počasí. DAP-3711 a DAP-3712 tak dokážou zajistit garantovanou konzistentní konektivitu všude tam, kde je to potřeba.

Nové bezdrátové mosty podporují napájení PoE (Power-over-Ethernet) a dodávají se s PoE injektorem. To urychluje instalaci zařízení a usnadňuje montáž bez potřeby dalších zdrojů energie. K připojení a současně napájení energií je tedy možné použít jediný ethernetový kabel.

Klíčové funkce: 

  • možnost bezdrátového přemostění sítí do 5 nebo do 20 km;
  • směrové antény s vysokým ziskem pro rychlé a stabilní pokrytí na velké vzdálenosti; 
  • vysoká rychlost připojení a konzistentní pokrytí, které filtruje rušení využitím technologie TDMA; 
  • vodotěsný a prachotěsný kryt s krytím IP66 umožňuje nasazení v náročných venkovních podmínkách; 
  • napájení PoE (přes Ethernet) umožňuje snadnější instalaci s napájením a síťovým připojením za použití jediného kabelu;
  • přepěťová ochrana 8 kV chrání síť před neočekávaným přepětím, například při úderu blesku; 
  • blesková rychlost 5 GHz bezdrátové sítě AC až do 867 Mbps;
  • 128bitové šifrování kvůli bezpečnější síti.

Cena a dostupnost

Nové Wireless AC Bridges DAP-3711 a DAP-3712 od D-Linku jsou nyní k dispozici v České republice a na Slovensku prostřednictvím sítě prodejců IT a systémových integrátorů za doporučené maloobchodní ceny 4 469 Kč/169 eur (DAP-3711) a 5 229 Kč/199 eur (DAP-3712), včetně DPH.