facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 18. 10. 2021 - Zdeněk Gric

D-Link představuje vysokorychlostní bezdrátové mosty s dosahem až 20 km

Společnost D-Link přestavuje dvě nová zařízení pro spolehlivé a rychlé bezdrátové přemostění sítí na velké vzdálenosti. Nové bezdrátové mosty s dosahem až 5 km Wireless AC (DAP-3711) a s dosahem až 20 km Wireless AC (DAP-3712) byly navrženy tak, aby nabídly vysoce stabilní a rychlé připojení dříve nedostupným oblastem v městském i venkovském prostředí.



DAP-3711 a DAP-3712, postavené na špičkových technologiích a speciálně navržené k pokrytí komunikace na dlouhé vzdálenosti, disponují směrovými anténami s vysokým ziskem 15 dBi a 23 dBi. Umožňují vysokorychlostní a stabilní síťové pokrytí ekvivalentní kabelovému připojení až do vzdálenosti 5 nebo 20 km, což je ideální např. při využití k videodohledu nebo zřízení bezdrátového přístupu ve vzdálených lokalitách ve městech i na venkově.

DAP-3711 a DAP-3712 nabízejí přenosové rychlosti až 867 Mbps a jsou vybaveny technologií TDMA, která filtruje interferenční rušení vytvořením harmonogramu pro přístupový bod mostu a klienta. Přenosům je přiřazen časový slot, čímž se eliminuje možnost vzniku kolize dat a potlačuje se rušení, aby se maximalizovala účinnost vysílacího času a přenosové rychlosti. Nová zařízení přinášejí navíc vestavěné 128bitové bezdrátové šifrování (personal i enterpise) kvůli podpoře vyššího komplexního zabezpečení připojení.

DAP-3711 a DAP-3712 jsou speciálně navrženy tak, aby odolávaly širokému spektru vnějších vlivů prostředí. Jsou chráněny robustním, voděodolným a prachotěsným krytem s krytím IP66 a mají vestavěnou i přepěťovou ochranu 8 kV, např. proti úderům blesku. Tyto konstrukční vlastnosti je předurčují k nasazení do venkovního i drsnějšího prostředí a za každého počasí. DAP-3711 a DAP-3712 tak dokážou zajistit garantovanou konzistentní konektivitu všude tam, kde je to potřeba.

Nové bezdrátové mosty podporují napájení PoE (Power-over-Ethernet) a dodávají se s PoE injektorem. To urychluje instalaci zařízení a usnadňuje montáž bez potřeby dalších zdrojů energie. K připojení a současně napájení energií je tedy možné použít jediný ethernetový kabel.

Klíčové funkce: 

  • možnost bezdrátového přemostění sítí do 5 nebo do 20 km;
  • směrové antény s vysokým ziskem pro rychlé a stabilní pokrytí na velké vzdálenosti; 
  • vysoká rychlost připojení a konzistentní pokrytí, které filtruje rušení využitím technologie TDMA; 
  • vodotěsný a prachotěsný kryt s krytím IP66 umožňuje nasazení v náročných venkovních podmínkách; 
  • napájení PoE (přes Ethernet) umožňuje snadnější instalaci s napájením a síťovým připojením za použití jediného kabelu;
  • přepěťová ochrana 8 kV chrání síť před neočekávaným přepětím, například při úderu blesku; 
  • blesková rychlost 5 GHz bezdrátové sítě AC až do 867 Mbps;
  • 128bitové šifrování kvůli bezpečnější síti.

Cena a dostupnost

Nové Wireless AC Bridges DAP-3711 a DAP-3712 od D-Linku jsou nyní k dispozici v České republice a na Slovensku prostřednictvím sítě prodejců IT a systémových integrátorů za doporučené maloobchodní ceny 4 469 Kč/169 eur (DAP-3711) a 5 229 Kč/199 eur (DAP-3712), včetně DPH.


 
  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.

  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.