facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 2. 3. 2021 - Zdeněk Gric

D-Link ohlásil nové plně spravovatelné gigabitové switche

Společnost D-Link přidává do svého potfolia manažovatelné gigabitové přepínače řady DGS-2000. Nová řada DGS-2000 je vybavena širokou škálou modelů s 10, 28 nebo 52 porty, což umožňuje bezproblémovou integraci do nejrůznějších aplikací a prostředí. Verze přepínačů s podporou Power over Ethernet (802.3at PoE+) umožňují připojení a napájení koncových zařízení, jako jsou Wi-Fi přístupové body, IP telefony nebo IP kamery. Tato řada nabízí také porty SFP k rozšíření síťového připojení přes optická vlákna a disponuje rozsáhlou sadou funkcí na 2. vrstvě (L2) k zajištění spolehlivosti toku dat, což z ní činí ideální řešení pro nasazení na přístupové vrstvě sítě nebo při budování sítí ve více lokalitách.



Řada DGS-2000 nabízí také L3 statické směrování (inter-VLAN routing), které zvyšuje efektivitu sítě, snižuje zatížení páteřní sítě a hlavních nebo hraničních routerů. Přepínače navíc podporují funkce Auto Voice VLAN a Auto Surveillance VLAN, které automaticky upřednostňují provoz VoIP a videodohledu, aby se tyto časově citlivé a kritické přenosy nezpožďovaly nebo nepoškozovaly, a to ani při vysokém využití sítě.

Mezi novinkami je také řada sofistikovaných bezpečnostních funkcí, včetně systému D-Link Safeguard Engine, který chrání přepínač před zahlcením škodlivými útoky. Funkce ověřování uživatelů a řízení přístupu do sítě (ACL, 802.1X, Radius), ochrana před zahlcením (Storm Control), provázání IP a MAC adresy s daným portem (Smart IP-MAC-Port Binding) umožňují podnikům vybudovat bezpečnější a robustnější síť.

Všechny přepínače řady DGS-2000 lze spravovat z vestavěného intuitivního webového rozhraní nebo pomocí příkazů SNMP. Podporují také plnou sadu CLI (Command Line Interface) příkazů pro správu z příkazového řádku lokálně přes vyhrazený port konzole nebo vzdáleně přes Telnet a SSH. Bezplatný nástroj D-Link Network Assistant (DNA) umožňuje správcům sítě rychle a snadno najít přepínače D-Link v síti, jejich nastavení a hromadnou konfiguraci pohodlně z počítače nebo mobilní aplikace.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.