facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 4. 10. 2011

CZ.NIC zvyšuje ochranu držitelů domén

Správce národní domény, sdružení CZ.NIC, vydal k 1. říjnu nové verze dokumentů Pravidla registrace, Obchodní podmínky pro registrátory a Ceník. Největší změnou týkající se držitelů domén je prodloužení ochranné lhůty před zrušením domény. Ta se ze současných 45 dnů prodloužila na dnů 60. Cílem všech aktualizací je především zvýšení ochrany práv a bezpečnosti osobních údajů držitelů domén a současně i další posílení zabezpečení databáze proti automatizovanému získávání dat.



První důležitou změnou je prodloužení ochranné lhůty u domén, kterým hrozí expirace. Zatímco dosud byla doména zrušena po 45 dnech od data, do kterého byla zaplacena, v současnosti dochází k jejími uvolnění prakticky až po dvou měsících. Další úprava dokumentů souvisí s pravidly činnosti registrátora. V jejich novém znění je konkrétněji specifikováno omezení, která ještě více chrání soukromí držitelů domén. Poslední změna se týká zpoplatnění nadlimitních dotazů registrátorů do registru domén .CZ.

 

Za úpravami stojí především snaha o vyšší ochranu práv držitelů domén a bezpečnost jejich osobních údajů. Současně bylo posíleno zabezpečení databáze proti automatizovaným přístupům. Smyslem prodloužení ochranné lhůty je dát ještě více času těm držitelům domén, kteří mají o své domény opravdu zájem a nechtějí o ně přijít.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.