facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 22. 11. 2011

ČR světovým rekordmanem v počtu zabezpečených domén

Společnost ACTIVE 24 během minulého týdne zabezpečila již stotisící .CZ doménu pomocí technologie DNSSEC a stále je registrátorem s největším počtem takto zabezpečených domén. Doména .CZ je se svými téměř 150 000 zabezpečenými doménami pomocí DNSSECu na pozici světového leadera. Velkou zásluhu na tom má i sdružení CZ NIC, které DNSSEC v České republice zavedlo již v říjnu 2008 a dále ho aktivně podporuje. Technologie DNSSEC je rozšířením systému DNS směrem k většímu zabezpečení doménových jmen a snižuje výrazně možnost jejich zneužití. Například riziko odposlechu e-mailů, phishingu, podvržení informací pod cizím jménem atd. je s DNSSEC minimální. DNSSEC tedy představuje pro majitele i uživatele domén bezpečnostní jistotu. Všichni zákazníci ACTIVE 24 mohou využívat tento profesionální bezpečnostní standard zdarma, v rámci registračního poplatku za .CZ doménu.



V České republice podporuje technologii DNSSEC již 32 registrátorů, celkem je zabezpečeno 148 947 domén, což je 17 % ze všech zaregistrovaných .CZ domén, kterých je 866 324. Každá šestá doména je tedy technologií DNSSEC zabezpečena. Ve světovém měřítku podporuje DNSSEC již 84 doménových koncovek, mezi nejznámější patří například .com, .eu, .info.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.