facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 27. 12. 2016

CleverMaps konsoliduje vlastnickou strukturu a rozšiřuje spolupráci se skupinou MindForge

Společnost CleverMaps ohlašuje změny ve vlastnické struktuře a rozšíření aktivit svého softwarového vývoje. Po dohodě mezi akcionáři společnosti došlo k prodeji akcií části společníků a většinovým podílníkem se stal zakladatel společnosti Ondřej Tomas. Díky těmto změnám vznikl prostor pro přistoupení nového společníka - skupiny MindForge. CleverMaps vznikla jako technologický startup v roce 2013 se specializací na moderní mapové aplikace v cloudu, tzv. chytré mapy. Společnost disponuje technologií pro tvorbu mapových aplikací a schopností pracovat s lokačními daty, analyzovat je, kombinovat a vytěžovat.



Se skupinou MindForge začal CleverMaps spolupracovat již v roce 2015 na projektu elektronizace zemědělství (CleverFarm) a díky úspěšnému partnerství se obě strany dohodly na širší spolupráci.

Ondřej Tomas k tomu dodává: “Byli jsme na rozcestí a hledali jsme cesty, jak dál rozvíjet naše nápady a produkty. S akcionáři jsme na to neměli stejný názor, proto se část společníků rozhodla svoje podíly prodat a tím se otevřela cesta pro širší spolupráci s MindForge. Díky tomu získáváme přístup k novým technologiím - strojovému učení nebo kybernetické bezpečnosti, což jsou oblasti, které již brzy významně posunou naše stávající produkty. Myslím, že se mají naši zákazníci na co těšit. “

Tým CleverMaps postupně vybudoval celou řadu aplikací pro širokou škálu odvětví a uživatelů. V portfoliu má aplikace pro správu majetku, správu zemědělských pozemků, agroevidenci, přehled a majetkoprávní přípravu liniových staveb, monitoring a kontrolu staveb, nebo také lokační analýzy a geomarketing. Novinky na poli společných projektů se skupinou MindForge budou oznámeny v 1. čtvrtletí roku 2017.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.