facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 6. 10. 2005

Cisco a Intel vyvíjí infrastrukturu EPC/RFID řešení

Společnosti Cisco Systems a Intel ohlásily, že budou společně podporovat iniciativu EPCnetwork firmy EPCglobal Hong Kong, jejímž cílem je zavedení průhlednějšího dodavatelského řetězce v regionu PPRD (Pan Pearl River Delta). S využitím svých pokročilých produktů a zkušeností společnosti Cisco a Intel vyvíjí pro EPCglobal Hong Kong EPCnetwork infrastrukturu EPC/RFID (Electronic Product Code/ Radio Frequency Identification) řešení, které propojí výrobce a logistické společnosti v oblasti PPRD s prodejci po celém světě. Tato spolupráce je jedním z mnoha příkladů skutečnosti, že obě společnosti mají podobné představy o podpoře organizací a spotřebitelů při zkvalitňování jejich způsobu podnikání, interakce a propojení pomocí inovativních standardizovaných řešení.

EPC je unikátní kód, který identifikuje konkrétní položku v rámci celého dodavatelského řetězce. RFID představuje způsob uložení a vzdáleného čtení dat v malých elektronických štítcích vybavených polovodičovým čipem a anténou. EPC kód je uložen v RFID štítku, který je připevněn na povrchu nebo uvnitř produktu či položky během celé distribuce. Po přečtení EPC kódu ze štítku je možné jej přiřadit k dynamickým datům, jako je původ položky nebo datum její výroby. Použití EPC a RFID zvyšuje viditelnost jednotlivých položek a jejich pohybu v rámci distribučního řetězce pro všechny účastníky. Pomocí příslušného technického vybavení lze potřebné údaje o produktech získat snadno, rychle, kdykoliv a bez lidského zásahu a možných chyb.

 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.