facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 6. 10. 2005

Cisco a Intel vyvíjí infrastrukturu EPC/RFID řešení

Společnosti Cisco Systems a Intel ohlásily, že budou společně podporovat iniciativu EPCnetwork firmy EPCglobal Hong Kong, jejímž cílem je zavedení průhlednějšího dodavatelského řetězce v regionu PPRD (Pan Pearl River Delta). S využitím svých pokročilých produktů a zkušeností společnosti Cisco a Intel vyvíjí pro EPCglobal Hong Kong EPCnetwork infrastrukturu EPC/RFID (Electronic Product Code/ Radio Frequency Identification) řešení, které propojí výrobce a logistické společnosti v oblasti PPRD s prodejci po celém světě. Tato spolupráce je jedním z mnoha příkladů skutečnosti, že obě společnosti mají podobné představy o podpoře organizací a spotřebitelů při zkvalitňování jejich způsobu podnikání, interakce a propojení pomocí inovativních standardizovaných řešení.

EPC je unikátní kód, který identifikuje konkrétní položku v rámci celého dodavatelského řetězce. RFID představuje způsob uložení a vzdáleného čtení dat v malých elektronických štítcích vybavených polovodičovým čipem a anténou. EPC kód je uložen v RFID štítku, který je připevněn na povrchu nebo uvnitř produktu či položky během celé distribuce. Po přečtení EPC kódu ze štítku je možné jej přiřadit k dynamickým datům, jako je původ položky nebo datum její výroby. Použití EPC a RFID zvyšuje viditelnost jednotlivých položek a jejich pohybu v rámci distribučního řetězce pro všechny účastníky. Pomocí příslušného technického vybavení lze potřebné údaje o produktech získat snadno, rychle, kdykoliv a bez lidského zásahu a možných chyb.

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.