facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 11. 1. 2016

Check Point varuje před zneužitím chytré televize

Společnost Check Point Software Technologies zveřejnila zprávu, která upozorňuje na síťové zranitelnosti spojené se zařízením EZCast, které se zapojuje do HDMI portu a z obyčejných televizí bez připojení k internetu dělá chytré televize. Hackeři mohou díky zranitelnosti získat plný, neoprávněný přístup k domácí síti uživatelů EZCast a zobrazit citlivá data nebo převzít kontrolu nad domácími zařízeními. V současné době využívá zařízení EZCast přibližně 5 miliónů uživatelů.



EZCast běží na vlastní Wi-Fi síti a ovládá se přes chytré telefony nebo PC. Obliba zařízení s připojením k internetu, tzv. Internet věcí (IoT), neustále roste, ale pro spotřebitele i podniky to představuje nové bezpečnostní výzvy. Nejnovější výzkum společnosti Check Point upozorňuje na významná rizika:

  • Hackeři mohou zaútočit prostřednictvím Wi-Fi systému a získat snadný přístup do EZCast a domácí sítě.
  • Jakmile útočníci proniknou dovnitř systému, mohou se v síti pohybovat bez povšimnutí a zobrazovat například důvěrné informace nebo infikovat domácí zařízení.
  • Útoky lze spustit na dálku, takže hackeři mohou aktivovat škodlivý kód odkudkoli.

Internet věcí zahrnuje nejrůznějších zařízení, od jednoduchých technologických „hraček“ pro spotřebitele až po automobily a sofistikované průmyslové systémy. Příkladem IoT je právě i EZCast. Umožňuje přenos dat po síti bez lidského zásahu. Trh IoT roste exponenciálně a změní nejen způsob, jak všechny podniky, vlády a spotřebitelé komunikují s fyzickým světem, ale změní i chápání bezpečnosti a ochrany. Více informací a celý report najdete na stránce: http://blog.checkpoint.com/wp-content/uploads/2015/12/EZCast_Report_Check_Point.pdf.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.