facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 13. 4. 2017

České Radiokomunikace vyhlašují soutěž Czech IoT Summer Jam 2017

České Radiokomunikace (CRA) vyhlašují další ročník soutěže Czech IoT Summer Jam. V této soutěži hledají nejlepší možnosti využití internetu věcí (IoT) v síti LoRa. CRA průběžně rozšiřují pokrytí vlastní IoT sítě a v letošním roce plánují investovat desítky milionů korun do rozvoje této oblasti. Soutěžící se mohou hlásit od 12. dubna 2017 na webu pripoj.me. Soutěž bude ukončena 31. října 2017.



V loňském ročníku se do soutěže Czech IoT Summer Jam přihlásilo 50 projektů, z nichž odborná porota vybrala jako nejlepší projekt, který se zabýval lokalizací – LoRaWAN GEO Tracker od Jana Stejskala. CRA pořádají v oblasti internetu věcí i další projekty – CRA IoT Hackathony a v lednu 2017 otevřely unikátní prostor pro spolupráci – CRA IoT HUB.

Soutěž Czech IoT Summer Jam je určena programátorům – studentům a absolventům vysokých škol, start-upům, firmám a technologickým nadšencům, kteří se o internet věcí zajímají. Úkolem soutěžících je vytvoření prototypu aplikace, která zpracovává data ze senzorů přenášená pomocí technologie LoRa. Senzory jsou umístěné v rámci provozů CRA a partnerů. Snímají určené ukazatele v daném prostředí – například měří teplotu, vlhkost, detekují pohyb, mapují polohu, měří hluk apod. CRA také hledají další nápady (nesoutěžní) na prostředí, ve kterých by čidla mohla být umístěna a sledovala by předem definované hodnoty. Tato prostředí budou na náklady CRA osazena příslušnými technologiemi.

Mezi nejlepší nápady a zařízení, které přinesly hardwarově zaměřené CRA IoT Hackathony, patří projekt Food Guard – týmu Bender Robotics z Brna, který se zabývá monitoringem prostředí pro přepravu potravin – sleduje teplotu, vlhkost, kvalitu prostředí v přepravním prostoru a v balení potravin a současně také může lokalizovat dodávku. V Praze byl jako nejlepší odbornou porotou hodnocen projekt Sevage Hero – týmu Elteam z Prahy, který se zabýval monitoringem obsahu odpadních vod a detekcí a lokalizací znečištění.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.