facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 13. 9. 2005

Česká pobočka Lenovo

Lenovo Czech Republic – pod tímto názvem začíná i na českém trhu působit mezinárodní společnost Lenovo Group, v současnosti třetí největší výrobce počítačů na světě. Druhá vlna transformace bývalé divize osobních počítačů IBM do nové společnosti Lenovo, ve které byla zařazena i Česká republika, byla završena dne 1.8.2005. Generálním ředitelem nově vzniklé české pobočky se stal Petr Toman, který od června 2001 řídil divizi osobních počítačů IBM. Lenovo, mezinárodní společnost se sídlem v New Yorku, je ve vlastnictví původní společnosti Lenovo Group, IBM a několika významných amerických investičních společností.

Lenovo v současné době nabízí produkty z původního portfolia divize osobních počítačů IBM. Jde především o notebooky ThinkPad, stolní počítače ThinkCentre, monitory ThinkVision, příslušenství a podpůrné nástroje známé jako ThinkVantage technologie. Již začátkem října tohoto roku otevře společnost Lenovo Czech Republic svá první reprezentativní centra nesoucí název ThinkCentre. První střediska budou na území Prahy, ale již v průběhu příštího roku se počítá s jejich otevřením i ve významných krajských městech České republiky.

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.