facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 11. 10. 2021 - Zdeněk Gric

Česká IT firma eMan zakládá vlastní investiční fond

Pražský softwarový dům zakládá investiční fond s názvem eMan Innovations. Zaměří se na české i zahraniční projekty s globálními ambicemi. Jednotky až desítky milionů korun bude nový investiční fond investovat do jednotlivých projektů z oblastí fintech, digitalizace služeb, průmyslu nebo třeba dopravy. Záměrem je investovat do zhruba dvou až tří zajímavých startupů ročně. Fond vznikne ve spolupráci se společností Starteepo.



„Jako partnera k novému projektu jsme zvolili Starteepo právě na základě předchozích skvělých zkušeností, kdy nám v loňském roce pomáhali při našem úspěšném úpisu na pražské burze Start,“ vysvětluje Jiří Horyna, CEO společnosti eMan.

Nové příležitosti, větší portfolio i kontrola financí

Svou podstatou bude nový investiční fond připomínat technologický inkubátor. Investovat má softwarový dům v plánu primárně do produktů a služeb, které mají vazbu na oblasti, ve kterých eMan působí, nebo podporovat interní projekty za cílem přitáhnout nové a aktivní členy do rodiny eMan.

„Založením fondu prostřednictvím investic do technologických firem můžeme úspěšně rozšířit portfolio naší společnosti o nové zajímavé produkty a služby, navíc tím vytváříme zdroj další hodnoty pro naše akcionáře a v neposlední řadě se tímto krokem výrazně odlišujeme od konkurence,“ vysvětluje Horyna.

Spolupráce s českými univerzitami

U podporovaných projektů bude fond otevřen jak majoritní, tak minoritní finanční účasti, kde se při konci spolupráce nabízí jak možnost „exitu“, tak případné integrace do portfolia eManu.

„Fond by mohl otevřít dveře i případným spolupracím s českými univerzitami, což vnímáme jako velké plus. Více informací, včetně prvních zainvestovaných projektů, prozradíme na jarním burzovním Start Day,“ zakončuje Jiří Horyna.

Úspěšný rok pro pražský softwarehouse podtrhuje i to, že eMan letos očekává celkové výnosy ve výši 210 milionů korun, jak bylo predikováno začátkem roku.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.