facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 26. 3. 2020

Canon v dobročinném projektu rozdává další multifunkce

CanonÚspěšný dobročinný projekt společnosti Canon s názvem Kopírka hledá kancelář zahajuje už čtvrté kolo. Canon a jeho partneři v rámci tohoto projektu letos plánují rozdat další použitá, ale stále výkonná kancelářská zařízení do neziskových organizací, škol či školek a podpořit tak jejich záslužnou činnost. Organizace, kterým by v jejich snažení pomohla chytrá tiskárna nebo kopírka značky Canon, se mohou hlásit až do konce července.



Co musejí neziskovky, ale třeba i školy, školky či další dobročinné spolky udělat, aby byly do projektu zařazeny a měly šanci získat kancelářského pomocníka? Stačí do 31. července 2020 poslat na adresu canon@my.cz osobitý mail s kreativním popisem, jak konkrétně by uvedený dar podpořil chod kanceláře a činnost neziskové organizace. Nejnápaditější žádosti získají nestárnoucí multifunkci Canon.

Vloni do projektu přišla třeba přihláška České asociace paraplegiků – CZEPA starající se o vozíčkáře po poranění míchy: „Milá multifunkce, trochu se bojíme, že naši pracovní nabídku nepřijmeš, protože míříš jistě s tak skvělou praxí a referencemi vysoko, kdežto u nás by tvé pracovní místo bylo proklatě nízko, stejně jako potřebujeme nízko zvonek a splachovadla. Tak už to u nás chodí (a nechodí), zato ale máme nadhled (a podhled) a je u nás opravdu legrace.“

Multifunkce Canon našla místo i v kanceláři České asociace paraplegiků – CZEPA
Multifunkce Canon našla místo i v kanceláři České asociace paraplegiků – CZEPA

Použité, ale stále platné

V předchozích třech kolech projektu Kopírka hledá kancelář Canon rozdělil více než desítku multifunkčních kancelářských zařízení, která okamžitě začala sloužit svým novým majitelům a ušetřila jim spoustu času a prostředků, aby se mohli naplno věnovat svému poslání.

„Naši zákazníci si žádají nejmodernější technologie tisku, proto svou „flotilu“ tiskáren rádi modernizují. Multifunkce Canon ale díky kvalitě výroby i výstupní kontroly mohou nabídnout mnohem delší životnost. Byla by škoda je likvidovat, když mohou být ještě mnoho let denně využívány pro dobrou věc,“ vysvětluje smysl projektu Kopírka hledá kancelář Helena Indráková, Sustainability manažerka společnosti Canon CZ.

V roce 2019 našly použité, ale stále v tempu pracující multifunkce Canon své nové domovy v organizaci Dejme dětem šanci, České asociaci paraplegiků – CZEPA, Rodinném a kulturním centru Nová Trojka a Škole Osmička se zaměřením na environmentální výchovu. I slavnostní vyhlášení a předání strojů proběhlo zcela v duchu dobročinnosti tohoto projektu, konalo se totiž v pražské kavárně AdAstra, kde pracují tělesně i duševně hendikepovaní.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.