facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 11. 1. 2018

Canon uvádí nové tiskárny řady PIXMA G s doplnitelnými inkoustovými zásobníky

Canon omlazuje řadu tiskáren PIXMA G s doplnitelnými inkoustovými zásobníky. Nové kompaktní tiskárny jsou určené pro domácí uživatele a do malých kanceláří, kde je třeba tisknout větší objemy stránek s důrazem na nízké provozní náklady. Mezi přednosti nových tiskáren PIXMA G patří vysoká výtěžnost až 6 000 stran černobíle a 7 000 stran barevně bez nutnosti výměny inkoustů, funkce automatického zapnutí a vypnutí pro úsporu elektrické energie, bezokrajový tisk fotografií až do formátu A4 a odolné výtisky s dlouhou životností v případě fotografií i dokumentů.



Všechny nové modely mají kompaktní design. Za pozornost stojí vpředu umístěné inkoustové zásobníky, díky kterým uživatelé ihned vidí zbývající množství inkoustu. Vylepšení se dočkalo také ovládání – součástí modelů PIXMA G2410 a PIXMA G3410 je nově jednobarevný segmentový LCD displej s úhlopříčkou 3 cm (1,2 palce). Nové modely využívají technologii tiskové hlavy FINE. Užitečný je i zadní podavač, který si poradí až se stovkou listů běžného papíru.

Díky Wi-Fi konektivitě mohou uživatelé na tiskárnách PIXMA G4410 a PIXMA G3410 tisknout bezdrátově, a to jak z notebooků a osobních počítačů, tak i chytrých zařízení. Aplikace Canon PRINT pro systémy Android i iOS je vedle tisku vhodná také pro skenování nebo kopírování dokumentů i pro zjednodušení údržby tiskárny. Nechybí ani podpora služby PIXMA Cloud Link, díky které lze tisknout vzdáleně přímo z cloudových služeb. Bezdrátová konektivita je dostupná v tradičním síťovém režimu využívajícím router, v režimu přímého přístupu i v režimu přístupového bodu.

Oba modely jsou kompatibilní také s technologií Mopria, která uživatelům operačního systému Android dovoluje tisknout bez potřeby instalovat speciální aplikaci. Tiskárna PIXMA G4410 si navíc rozumí s technologií Apple AirPrint.

Nové tiskárny se hodí i pro kopírování. Jednoduše stačí vyfotit pomocí funkce Smartphone Capture and Copy v aplikaci Canon PRINT originální dokument a pořízený snímek převést do formátu PDF. Výsledný soubor pak lze ukládat, sdílet nebo tisknout.

Tiskárna PIXMA G4410 je vhodná i pro kopírování oboustranných osobních dokladů, například za účelem ověření totožnosti nebo vytvoření „zálohy“ pro cesty do zahraničí. Naskenovaný rub i líc dokumentu lze snadno vytisknout na jedinou stranu papíru. Modely PIXMA G2410 a PIXMA G3410 umožňují díky LCD displeji kopírovat pouhým stiskem jednoho tlačítka – v rámci jedné úlohy lze takto pořídit až 20 kopií.

Nové modely řady PIXMA G4:

  • PIXMA G1410 – tiskárna navržená pro velké objemy tisku při nízkých nákladech na jednu vytištěnou stránku
  • PIXMA G2410 – multifunkční tiskárna s vysokou výtěžností umožňující tisk, kopírování i skenování
  • PIXMA G3410 – tiskárna typu „3 v 1“ s vysokou výtěžností a Wi-Fi konektivitou podporující tisk, kopírování i skenování z chytrých telefonů a tabletů (pomocí aplikace Canon PRINT)
  • PIXMA G4410 – kompaktní tiskárna typu „4 v 1“ s automatickým podavačem dokumentů na 20 listů, bezdrátovou konektivitou pro chytrá zařízení, vysokou výtěžností a nízkou cenou na jednu vytištěnou stránku

 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.