facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 18. 3. 2016

Canon uvádí dvě nové síťové kamery

Canon Europe oznámil uvedení dvou nových vnitřních síťových bezpečnostních kamer funkčních i při minimálním osvětlení sledovaného prostředí – kameru VB M50B typu PTZ (Pan, Tilt and Zoom – otáčení, naklánění a zoom) a pevnou kopulovou kameru VB-H651V. Kamery jsou vhodné pro širokou škálu nasazení, která vyžadují celodenní dohled. Součástí obou novinek je nové grafické uživatelské rozhraní a speciální vestavěná aplikace Mobile Viewer, která je funkční v řadě prohlížečů na různých mobilních zařízeních.



Vysoce citlivá síťová kamera VB-M50B typu PTZ s rozlišením 1,3 megapixelů se může pochlubit vysokým výkonem při špatných světelných podmínkách, a to dokonce i při pětinásobném optickém zoomu. Vysoká světelnost zajišťuje jasný obraz i při velkém přiblížení. Díky vysoce citlivému snímači a výkonu obrazového procesoru dovolují výstupy z kamery VB-M50B barevné rozpoznávání tváře sledované osoby na vzdálenost 90 metrů, a to i v prostředí s velmi nízkým okolním osvětlením, které odpovídá měsíčnímu svitu (0,08 lx).

Uživatelé VB-M50B mají k dispozici i nový režim Clear IR, který umožňuje pořizování černobílých záběrů ve vysokém rozlišení, díky čemuž je kamera plně funkční i během nočních hodin. Obraz v tomto režimu je ve srovnání s barevným výstupem čistší a nabízí i lepší prokreslení detailů, zejména pak v případě vzdálenějších objektů.

Kamera VB-H651V uživatelům nabízí Full HD rozlišení a široký zorný úhel až 122,1⁰. Díky těmto vlastnostem vytváří ostrý a kvalitní obraz sledovaného prostoru a je tak ideální pro dohled, který vyžaduje vyšší obrazovou kvalitu. Nová kamera najde uplatnění všude tam, kde je nutné rozpoznávat obličeje nebo provádět složitější analýzy.

Oba modely se navíc mohou pochlubit novou technologií Motion Adaptive Noise Reduction z dílny společnosti Canon, která dovoluje rozpoznávání pohybujících se objektů i snížení šumu, a tedy zvýšení obrazového výkonu při špatných světelných podmínkách.

Obě nové kamery jsou kompatibilní s profily S a G standardu ONVIF.

Nová zařízení budou v prodeji od 16. května 2016.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.