facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 23. 9. 2011

Business tablet s Windows 7 Professional

10,1palcový Fujitsu Stylistic Q550 s vysokým zabezpečením

Tablet Fujitsu Stylistic Q550 je novým zástupcem počítačů kategorie Slate PC s dotykovým displejem a softwarovou klávesnicí. Používá operační systém Microsoft Windows 7 Professional, což jej řadí do skupiny tzv. business-class tabletů pro profesionální uživatele. Váží jen 760 gramů a je vybaven procesorem Intel Atom Z670, který byl vyvinut speciálně pro tablety s důrazem na delší životnost baterie a vyšší výkon. Uváděná provozní doba na baterie představuje u modelu Q550 osm hodin, baterie je jednoduše vyměnitelná.


Nový tablet má 10,1palcový širokoúhlý antireflexní XGA display LCD displej typu IPS s LED podsvícením a vícedotykovým ovládáním až 4 prsty nebo prostřednictvím digitálního pera. Displej dokáže automaticky rozpoznat, když uživatel pracuje s digitálním perem. V tom případě se „uzamkne“ pro dotykové ovládání a uživatel poté může bez obav opřít ruku o displej a začít psát. Vestavěný software rozpoznávání rukopisu převádí vstupní data na text. Jakmile přestanete digitální pero používat, systém automaticky zapne dotykové ovládání.

Tablet je vybaven rozšířenými bezpečnostními funkcemi včetně biometrického snímače otisků prstů pro rychlé přihlášení do online účtů, integrované čtečky čipových karet SmartCard, šifrování celého disku a ochrany dat prostřednictvím Trusted Platform Module (TPM). V případě ztráty nebo odcizení zařízení ocení uživatelé zdokonalenou ochranu proti krádeži (ATP), která umožňuje správcům sledovat, obnovit a v případě potřeby odstranit data ze ztraceného počítače.

Stylistic Q550 splňuje devět přísných standardů MIL-STD-810G, měřící odolnost vůči rozličným podmínkám a situacím, jako jsou například pád tabletu na zem, odolnost vůči prachu a vysokým teplotám.

Tablet je možné připojit k internetu či okolním zařízením jak prostřednictvím Wi-Fi nebo bluetooth, tak například pomocí mobilního připojení 3G. Součástí standardní výbavy jsou dvě vestavěné kamery (čelní 0,3 Mpx a zadní 1,3 Mpx) doplněné dvěma interními mikrfony. Integrovaný HDMI port je vhodný pro připojení k externímu monitoru, velkoplošnému televizoru nebo k projektoru. USB port pak poslouží pro sdílení informací nebo pro připojení tiskárny, externího pevného disku nebo externí optické mechaniky.


 
  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.