facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 24. 3. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Brněnskou firmu PEKAT VISION koupila společnost Datalogic

PEKAT VISIONSpolečnost Datalogic, která je významným globálním dodavatelem v oblasti průmyslové automatizace, koupila brněnskou firmu PEKAT VISION, která je poskytovatelem řešení založených na umělé inteligenci pro automatizovanou vizuální kontrolu a detekci anomálií ve výrobě. Díky této akvizici budou algoritmy hlubokého učení a strojového učení společnosti PEKAT VISION integrovány do hardwarové produktové řady společnosti Datalogic. Firmy zveřejnily, že transakce měla hodnotu 400 milionů Kč.



„Naše technologie je nezávislá na oblastech použití a umožňuje automatizovat procesy v různých odvětvích, od výroby přes dopravu a logistiku až po maloobchodní prodejny. Jsme hrdí na to, že můžeme spojit své síly se společností Datalogic a rozšířit naše podnikání po celém světě,“ řekl k akvizici Petr Šmíd, zakladatel a generální ředitel společnosti PEKAT VISION.

Petr Šmíd
Petr Šmíd

„Jsme nadšeni touto akvizicí, jejímž cílem je upevnit naše dovednosti v oblasti strojového a hlubokého učení a obohatit naši nabídku hardwarových produktů o řešení založená na vysoce výkonných algoritmech. Díky know-how a zaměstnancům společnosti PEKAT VISION bude Datalogic pokračovat v rozšiřování své softwarové nabídky vývojem dalších algoritmů,“ dodala Valentina Volta, generální ředitelka skupiny Datalogic.

Prodej společnosti PEKAT VISION přinesl významné zhodnocení investice fondu, který do brněnské firmy před třemi lety investoval. „PEKAT VISION je první společností, do které kdy Lighthouse Ventures investoval, a první, která byla prodána. Jsme velmi spokojeni, že se investorům, kteří nám důvěřovali, vrátila investice s osminásobným zhodnocením oproti počáteční investici, a to za méně než tři roky,“ řekl Michal Zálešák, zakladatel a řídící partner Lighthouse Ventures.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.