facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 7. 8. 2006

Bezpečnostní chyby ve WiFi soupravách Centrino

wifi632.jpgSpolečnost Intel oznámila, že ve WiFi čipových soupravách Intel PRO/Wireless starší platformy Centrino jsou vážné bezpečnostní díry, které neošetřené mohou znamenat jisté nebezpečí pro majitele přenosných počítačů. Chyba umožňuje útočníkovi v dosahu napadnutého počítače spustit na něm libovolný kód s privilegii na úrovni jádra, čím může získat kontrolu nad systémem. Některou ze zmíněných čipových sad Intel PRO/Wireless (2200BG nebo 2915ABG) obsahuje prakticky každý centrinový notebook a navíc hodně notebooků má nastaveno automatické vyhledávání možného bezdrátového spojení s jinými počítači, kdykoliv je WiFi zapnuté.

Platforma Centrino Duo s Intel Pro Wireless 3945ABG není objevenou chybou ohrožená, ale aktualizace ovladačů se doporučuje i zde. Nedostatečné jsou všechny ovladače s verzí nižší jak 9.0.4.17, resp. se softwarem Intel Pro/Set Wireless verze nižší jak 10.5.0.0. Instalaci je dodávána i s českou dokumentací. Ovladače si můžete stáhnout zde.

 
  

- PR -

Dotykové displeje Sharp pro interaktivní spolupráci

2. část: Modelová řada LB


V minulém vydání jsme pro vás zmapovali aktuální nabídku kolaborativních displejů značky Sharp, vysvětlili jsme hlavní rozdíly mezi jednotlivými modelovými řadami a blíže jsme popsali nejvyšší řadu LA. Dnes vám představíme střední řadu označenou zkratkou LB (B jako Business).