facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 3. 11. 2021 - Ing. Lukáš Grásgruber

Bezpečnost a odolnost IT infrastruktury v době digitální transformace finančního sektoru

Kyberbezpečnost, řízení IT rizik a odolnost infrastruktury v době digitální transformace finančního sektoru budou hlavními tématy letošního ročníku konference IT ve finančnictví, která se uskuteční online 9. listopadu 2021. Zhodnotíme také zkušenosti z prvních měsíců fungování bankovní identity.



Návrh nového evropského nařízení Digital Operational Resilience Act (DORA), které si klade za cíl větší bezpečnost digitální finanční infrastruktury a přináší na celý finanční sektor řadu požadavků v oblasti řádného řízení IT rizik, testování systémů či vztahů s dodavateli, představí v úvodní přednášce konference Josef Donát, partner advokátní kanceláře ROWAN LEGAL.

Další zajímavá témata z oblasti kyberbezpečnosti budou následovat: s Filipem Kolářem z F5 Networks probereme postupy a nástroje používané útočníky pro prolomení do uživatelských účtů a způsoby jak zabezpečit vaše aplikace i API pro komunikaci s agregátory nebo fintech společnostmi. Na bezpečnou digitální identitu zaměstnanců i jednotlivých prvků infrastruktury se zaměříme v přednášce Zdeňka Šišky z Monet+, řešení které pomáhá největším českým bankám chránit jejich kyberprostor.

S procesem řízení bezpečnostních incidentů v Tatra bance vás seznámí Peter Kopriva. Je to proces, který zahrnuje analýzu, obranu a vyřešení incidentu i komunikaci dovnitř firmy i vůči klientům. Zahrnuje také BCM a disaster recovery proceduru.

Konferenci uzavře Marek Růžička, výkonný ředitel společnosti Bankovní identita. Ve svém příspěvku zhodnotí několik měsíců fungování bankovní identity, rozebere nejčastější scénáře využití BankID, s čím se firmy nejvíce potýkají a co si naopak vychvalují. Neopomene ani veřejnou správu, kde využití bankovní identity má stále více scénářů.

Konference IT ve finančnictví se koná online 9. 11. 2021 od 9:00 hod. do 12:00 hod.

Více informací a registrace na https://financnictvi.konference.cz/


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.