facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 27. 3. 2024 - -lg-

Bezdrátový set klávesnice a myši Philips nabízí skvělou kombinaci výkonu a komfortu

Philips 6000 seriesAsi si umíte představit, že profese novináře patří mezi ty nejnáročnější z hlediska kvality klávesnice a myši. Jistě, náruživí hráči mají určitě ještě větší nároky na výkon periferií, a proto obvykle volí mechanické klávesnice a myši s nejrychlejší odezvou, ale pro kancelářskou práci jsou důležité i další faktory. Periferie pro celodenní práci na počítači musí být výkonné, ale také by měly nabízet maximální pohodlí a nízkou hlučnost. A právě takovou kombinaci vlastností nabízí bezdrátový set klávesnice a myši Philips 6000 Series, který jsem měl možnost delší dobu testovat.



Na základě osobní zkušenosti tak mohu set Philips 6000 s klidným svědomím doporučit. Pokud hledáte elegantní a spolehlivou bezdrátovou klávesnici a myš pro celodenní práci, mohl by vám vyhovovat. Tedy v případě, že dáváte přednost klasické rovné klávesnici s numerickou částí a tradičním rozložením kláves. Set Philips 6000 má minimalistický design a nabízí rychlou a přesnou odezvu a komfortní tichý chod.

Philips 6000 series

Klávesnice v setu Philips 6000 má velké nízkoprofilové klávesy, které jsou mírně vykrojené a umožňují tak rychlé a současně pohodlné a tiché psaní. Díky multimediálním zkratkám lze snadno přepínat mezi hudbou, hlasitostí nebo ovládáním videa. To vše jedním dvojklikem.

Ke klávesnici je přiložena plastová opěrka zápěstí se slabým magnetickým uchycením, která designem perfektně navazuje na klávesnici. Sám sice dávám přednost gelovým opěrkám zápěstí, ale někomu jistě může vyhovovat i pevnější podpora rukou. Na gumových nožkách jsou klávesnice i opěrka velmi stabilní a po stole nekloužou, chyběla mi ovšem možnost nastavení sklonu klávesnice.

Myš v setu Philips 6000 je kompaktní a lehká (97 g), takže se velmi pohodlně drží v ruce. Nabízí optické snímání s rozlišením 3 200 DPI, které zajišťuje plynulé a přesné ovládání kurzoru. Myš je opatřena pogumovanými bočními stranami pro lepší úchop a disponuje třemi tlačítky, která mají velmi příjemnou a mimořádně tichou odezvu.

Oba produkty v setu Philips 6000 se připojují k počítači pomocí miniaturního USB přijímače. Bezdrátové připojení na frekvenci 2,4 GHz je stabilní a spolehlivé s dosahem až 10 metrů. Současně je ovšem možné klávesnici a myš spárovat také se dvěma dalšími zařízeními přes Bluetooth a mezi jednotlivými připojeními pak rychle přepínat pomocí tlačítek nad numerickou částí klávesnice. Philips 6000 je tak ideální sada periferií pro ty, kteří pracují například s počítačem, notebookem a tabletem současně. Set Philips 6000 je navíc kompatibilní s operačními systémy Windows, Linux, macOS, Chrome OS a Android (přes Bluetooth), takže jeho využití je opravdu všestranné.

Klávesnice i myš jsou napájeny bateriemi (2x AAA pro klávesnici a 1x AA pro myš), které zajišťují relativně dlouhou výdrž. Klávesnice je navíc vybavena indikátorem stavu baterie, takže budete vždy vědět, kdy je čas baterie vyměnit. Integrovaná baterie s možností dobíjení by ovšem byla elegantnější. Žonglování s tužkovými bateriemi je ale jednou z mála výhrad, které jsem k testovanému setu měl.

Jinak je bezdrátový set Philips 6000 skvělou volbou pro všechny, kteří hledají pohodlné periferie. Nabízí kvalitní zpracování, tichý provoz, spolehlivé bezdrátové připojení a dlouhou výdrž baterie. Jeho schopnosti pak vyniknou zejména při práci s více zařízeními současně.

Výhody:

  • Elegantní design
  • Pohodlné a tiché psaní
  • Přiložená opěrka zápěstí
  • Kvalitní myš s velmi tichými tlačítky
  • Spolehlivé bezdrátové připojení
  • Připojení až 3 zařízení s rychlým přepínáním
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Kompatibilita s více operačními systémy

Nevýhody:

  • Není dobíjecí
  • Tvrdá opěrka zápěstí
  • Chybí možnost nastavení sklonu klávesnice

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.