facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 27. 3. 2020 - Zdeněk Gric

Axis vstupuje na trh kamer nošených na těle

Společnost Axis Communications uvádí na trh svůj první kamerový systém k nošení na těle, vyvinutý zejména pro příslušníky policie a soukromé bezpečnostní agentury. Řešení zahrnuje odolnou kameru AXIS W100, dokovací stanici AXIS W700/701 a systémový ovladač AXIS W800. Otevřená architektura umožňuje integraci se širokou řadou systémů pro správu videa (VMS) a systémů pro správu důkazů (EMS).



Kamera AXIS W100 zaznamenává video s maximálním rozlišením 1080p při 30 fps a zároveň pořizuje zvukový záznam prostřednictvím dvou mikrofonů s funkcí potlačení zvuku. Použitá technologie k zajištění širokého dynamického rozsahu je zárukou dobré obrazové kvality i v těch nejnáročnějších světelných podmínkách. Funkce Axis Zipstream pro systémy nošené na těle omezuje nároky na kapacitu úložiště. Napájecí kapacita baterií je navržena tak, aby pokryla celou „plnohodnotnou směnu“, tzn. 12 hodin provozu při normálním používání, přičemž baterie lze dobíjet v automobilu nebo pomocí powerbanky.

Dokovací stanice a systémový ovladač jsou samostatné jednotky. Systém lze snadno rozšířit a vytvářet z něj libovolně velké soustavy k nošení na těle při zachování efektivnosti nákladů. Systémový ovladač AXIS W800 představuje jednotný prvek pro integraci a správu a umožňuje rychlé a spolehlivé ukládání videí z kamery do externího úložiště (100 megabitů na kameru). Všechna data jsou zašifrována jak při uložení, tak také při přenosu (pomocí AES256 a TLS). Videodata lze navíc šifrovat po celé trase přenosu mezi oběma koncovými body prostřednictvím specifických integračních funkcí.

Další vestavěné funkce kamery AXIS W100:

  • Přijímač GPS/GNSS pro sledování polohy
  • Bluetooth Low Energy 4.1 
  • 802.11b/g/n WiFi
  • Šestiosý gyroskop a akcelerometr

Mobilní aplikace AXIS Body Worn Assistant umožňuje uživatelům prohlížet nasnímané záznamy a řadit je do kategorií nebo k nim přidávat textový popis či poznámky.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.