facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 19. 10. 2020 - Zdeněk Gric

Axis uvádí novou PTZ kameru s předinstalovanou streamovací aplikací

Společnost Axis Communications uvádí nový model síťové PTZ kamery AXIS V5925 s vysokou kvalitou obrazu v rozlišení HDTV 1080p při snímkové frekvenci 60 fps a s 30násobným optickým zoomem. Ovládací systém založený na protokolu VISCA RS-232 umožňuje snadnou integraci se stávajícími instalacemi AV techniky. Navíc funkce VISCA over IP přináší možnost vzdáleného ovládání několika kamer s použitím LAN sítě. Pokud je zapotřebí jednoduchá nebo mobilní instalace, kamera se dodává s předinstalovanou 3měsíční zkušební licencí aplikace CamStreamer, která zajistí okamžitý video přenos na streamovací službách, jako jsou například YouTube a Facebook Live, a to přímo z kamery přes IP síť.



„Tato kamera přichází vhod v současné době, kdy v souvislostí s pandemií významně narostla poptávka po živých audiovizuálních přenosech,“ říká Dalibor Smažinka, manažer obchodního rozvoje společnosti Axis Communications pro oblast východní Evropy. „Umožňuje tak lidem virtuálně se setkávat bez ohledu na čas a místo, prostřednictvím živého vysílání, ať už jde o svatby, koncerty, divadelní představení, školní výuku, hromadná školní vystoupení, sportovní utkání a soutěže, bohoslužby, zasedání obecních zastupitelstev nebo politické akce a konference.“

Mezi hlavní rysy kamery AXIS V5925 patří:

  • Video v rozlišení HDTV 1080p a 30x zoom
  • Studiový zvuk s XLR vstupy
  • Podpora protokolu VISCA a VISCA over IP
  • Dodává se s 3měsíční zkušební licencí aplikace CamStreamer
  • Výstupy 3G-SDI a HDMI

Kromě výše uvedeného jsou kamery vybaveny pokročilými bezpečnostními funkcemi, jako je například signovaný firmware a zabezpečené bootování, a tak má uživatel záruku, že je nainstalovaný pouze autorizovaný firmware a nedošlo k žádným zásahům. Navíc kamery disponují kompresní technologií Axis Zipstream pro kodeky H.264 a H.265, která významně redukuje datový tok a nároky na úložiště, aniž by došlo ke kompromisu v obrazové kvalitě.

Kamery budou v České republice k dispozici v říjnu 2020 za doporučenou koncovou cenu 54.600 Kč


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.