facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 23. 7. 2021 - Zdeněk Gric

Axis uvádí miniaturní snímací senzor k nošení na těle

Společnost Axis Communications uvedla nový miniaturní klopový senzor AXIS TW1201 nositelný na těle, který se připojuje ke kameře AXIS W100. Díky odlehčenému provedení a minimalistickému designu je ideální k uchycení např. na tričko z lehké tkaniny nebo klopu košile. S tímto senzorem se dále zvyšuje flexibilita a možnosti využití systému nositelných kamer.



Již před rokem společnost Axis vstoupila na trh s kamerami AXIS W100 určenými k nošení na těle, a to s cílem vytvořit v této kategorii nejflexibilnější řešení na světě. Při uvedení na trh byla hlavní doménou tohoto kamerového systému otevřená architektura, která umožňuje integraci s jakýmikoli softwarem pro správu videa (VMS) nebo systémy pro správu důkazů (EMS). Flexibilita řešení přitom spočívá také v mnohostranném příslušenství, od dokovacích stanic a ovladače přes různé varianty úchytů až po přídavné snímací senzory.

Nový diskrétní snímací senzor

Miniaturní klopový senzor AXIS TW1201 má malé rozměry a nízkou hmotnost (s držákem váží něco přes 50 g), což umožňuje senzor nenápadně integrovat do jmenovek nebo umístit na jiné části oděvu či uniforem. Zmenšené rozměry senzoru však neznamenají nedostatek výkonu. „Minisenzor“ AXIS TW1201 se pomocí kabelu připojí k hlavní kameře AXIS W100, a tím pádem nabízí veškeré její funkcionality, včetně záběru ve Full HD rozlišení s rychlostí až 30 snímků za sekundu.

Diskrétní povaha nového senzoru dělá z kamery nošené na těle atraktivní volbu i mimo tradiční aplikace v oblasti vymáhání práva a bezpečnosti. Odvětví, v nichž je bezpečnost a ochrana zaměstnanců prvořadá – například průmyslové závody, těžební průmysl a zpracování ropy a plynu – mohou používat nositelné kamery k zajištění dodržování předpisů o bezpečnosti a ochraně zdraví. Maloobchod, restaurace a pohostinství mohou zvážit využití kamer nošených na těle jako pomůcky pro školení zaměstnanců nebo jako pomoc při vyšetřování stížností zákazníků.

Hlavní charakteristiky senzoru AXIS TW1201:

  • miniaturní a diskrétní rozměry – jen 45 × 45 × 23 mm, 
  • extrémně nízká hmotnost – pouhých 40 g, 
  • stejné optické vlastnosti jako AXIS W100, 
  • rozlišení Full HD (1920×1080@30 fps), 
  • flexibilní uchycení pomocí magnetu, 
  • dostupný v černém nebo bílém provedení, 
  • přímé použití s AXIS W100.

Nositelný senzor AXIS TW1201 je možné zakoupit prostřednictvím distribučních kanálů Axis za doporučenou koncovou cenu 4 490 Kč. Jako alternativa k TW1201 je v prodeji také model v bullet provedení AXIS TW1200, který je ideální pro montáž na helmy nebo čepice, např. pro policisty hlídkující na kolech nebo na koních.