facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 25. 2. 2021 - Zdeněk Gric

Axis uvádí kompaktní a zároveň robustní IP interkom

Společnost Axis Communications přichází na trh s kompaktním, a přitom vysoce robustním síťovým videointerkomem AXIS I8016-LVE, který je navržený pro obousměrnou komunikaci, spolehlivou videoidentifikaci a dálkové ovládání vstupu. Zajistí dohled i v úplné tmě nebo v náročných podmínkách.



Síťový videointerkom AXIS I8016-LVE je vhodný pro vnější instalace, nabízí rozlišení obrazu 5MP a úhel záběru 140° k zachycení všech potřebných detailů. Interkom disponuje kvalitním zvukem s potlačením ozvěny a šumu, aby byl jasně slyšet hlas bez ohledu na hluk v pozadí. Zařízení slouží k obousměrné komunikaci, jasné identifikaci návštěvníků i v náročných podmínkách a díky IR přísvitu zajišťuje kvalitní obraz i v úplné tmě. Instalovat ho lze u vchodů nebo bezobslužných bran, kudy pravidelně procházejí návštěvníci, k zajištění přístupu řidičům ve skladech nebo nakládacích docích, nebo může sloužit jako nouzový telefon v odlehlých oblastech měst, parků či univerzitních kampusů.

Videointerkom AXIS I8016-LVE se snadno instaluje díky možnosti využití PoE napájení. Vejde se do standardních montážních krabic, kam se jednoduše zacvakne, takže nejsou vidět žádné šrouby. Bezpečnost a spolehlivost zajišťuje šasi odolné proti vandalům s krytím IK10. Interkom využívá otevřené standardy, jako je SIP (Session Initiation Protocol) pro integraci s IP telefonními systémy, a také VAPIX nebo ONVIF k zapojení do kamerových systémů. Umožňuje také instalaci aplikací v rámci platformy ACAP společnosti Axis, včetně integrovaných inteligentních analytik.

Díky tomu, že je toto spolehlivé zařízení založené na otevřených standardech a rozhraních, nabízí možnosti integrace a je vhodným doplňkem jakéhokoli kamerového systému. Je možné integrovat ho s dalšími systémy a řešeními, jako je správa videa, řízení přístupu a komunikace VoIP.

Síťový videointerkom AXIS I8016-LVE je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis za doporučenou koncovou cenu 28 500 Kč.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.