facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 29. 1. 2020 - Zdeněk Gric

Axis uvádí fixní kamery pro dohled letišť, spedičních prostor a veřejné dopravy

Společnost Axis Communications představuje nové přírůstky do řady fixních síťových kamer AXIS P13. Nové robustní a výkonné modely AXIS P1377 a AXIS P1378 jsou k dispozici jak ve vnitřní, tak ve venkovní verzi a nabízejí výborné detaily s rozlišením 5MP nebo 4K. Vnitřní modely síťových kamer AXIS P1377 a AXIS P1378 jsou vyrobeny bez chlorovaných a bromových zpomalovačů hoření (CFR a BFR), což prodlužuje jejich životnost, zvyšuje výkonnost a současně snižuje dopad na životní prostředí.



Forenzní kvalitu obrazu za každých okolností zajišťují technologie Axis Forensic WDR (pro kvalitní snímky i v kontrastních záběrech s tmavými a světlými oblastmi), Axis Lightfinder (pro syté, realistické barvy za zhoršených světelných podmínek) a elektronická stabilizace obrazu. Nechybí ani korekce soudkovitého zkreslení nebo funkce odmlžování.

Venkovní modely síťových kamer AXIS P1377-LE a AXIS P1378-LE jsou pak navíc vybaveny technologií Axis OptimizedIR, při níž se přísvit infračervených LED diod přizpůsobuje zoomu kamery a zajišťuje dobrý obraz při nízkém světle či v úplné tmě až do vzdálenosti 80 metrů.

Tyto kamery se mohou pochlubit nejnovějším čipem Axis ATRPEC poslední 7. generace a vylepšenými funkcemi zabezpečení, které zaručují integritu a autentičnost firmwaru kamery, včetně zabezpečeného bootování, které brání spuštění neautorizovaného firmwaru po restartu. ARTPEC-7 je také vybaven systémem detekce objektů v reálném čase, což znamená výkonnější analytické nástroje k automatickému rozpoznání. S technologií Axis Zipstream a podporou H.264/H.265 lze u nových kamer Axis také dramaticky snížit šířku pásma při zachování vysoké kvality obrazu.

Díky vyměnitelnému objektivu a podpoře motorizovaných i-CS objektivů je možné měnit objektivy tak, aby splňovaly specifické požadavky. Tomu napomáhá také funkcionalita společnosti Axis zvaná Corridor Format, jež umožňuje kameře snímat zorné pole s vertikální orientací, což je výhodné pro případy, jako je monitorování dlouhých chodeb nebo venkovních plotů a podobných obvodových prvků.

Nové modely AXIS P1377 a AXIS P1378 a AXIS P1377-LE a AXIS P1378-LE budou v prodeji za doporučovanou koncovou cenu od 19 100 Kč do 25 500 Kč.


 
  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.