facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 25. 11. 2020 - Zdeněk Gric

Axis přináší nové technologie k regulaci počtu zákazníků v prodejnách

Axis Communications uvádí na trh zařízení AXIS P8815-2 3D People Counter disponující zobrazovacím 3D softwarem k počítání zákazníků v prodejnách. Společně s ním Axis přichází s vylepšeným systémem správy softwaru AXIS Audio Manager Edge. Oba nové produkty dokážou výrazně přispět k efektivní regulaci počtu návštěvníků.



Nařízení vlády omezující počet zákazníků v prodejnách přineslo vysokou poptávku po řešeních, která umožní toto omezení dodržovat. Příkladem jednoho z nových hardwarových prvků je uvedené počítací zařízení AXIS P8815-2 People Counter, které využívá dvou senzorů k vygenerování hloubkové mapy, což výrazně zvyšuje přesnost počítání. Získaná data o počtu návštěvníků mohou prodejny dále zpracovat například s použitím existujícího softwaru pro správu kamerového systému. Nový počítací 3D senzor je vhodný do nepříznivých prostředí, kde jsou stíny, silné sluneční světlo, odlesky nebo velký provoz. V případě potřeby lze zařízení pomocí volitelného příslušenství namontovat na závěs nebo zapustit do stropu.

K informování o aktuálním počtu lidí v prodejně lze využít také síťové reproduktory. Axis oznamuje uvedení vylepšené verze správy softwaru AXIS Audio Manager Edge, který zajišťuje snadnou správu obsahu a umožňuje kombinovat živá nebo předtočená hlášení. Součástí aplikace jsou předem naprogramovaná pravidla snadného nastavení, konfigurace, provozu, ale i harmonogramy týdenního plánování obsahu.

Síťové reproduktory Axis a software AXIS Audio Manager Edge samozřejmě neplní svoji roli pouze při dodržování vládních nařízení. Mohou tvořit vysoce variabilní audiosystémy, které slouží k přehrávání reklamy a hudby na pozadí, nebo k odrazení narušitelů od nežádoucí činnosti.

Společnost Axis již dříve v tomto roce uvedla komplexní řešení pro regulaci počtu lidí v prodejnách s použitím stávajícího kamerového systému. Jde o úsporný systém s aplikacemi AXIS Occupancy Estimator a Store Occupancy Manager (SOM) od společnosti CamStreamer. Aplikace SOM přímo z kamer agreguje data, která prostřednictvím srozumitelné infografiky zobrazí příchozím zákazníkům na připojené LCD obrazovce. Díky tomu pak mají zákazníci okamžitý přehled, kolik lidí se v prodejně nachází, a kolik jich tedy ještě může vstoupit.

Mezi hlavní výhody AXIS P8815-2 People Counter patří:

  • 3D software k počítání osob, 
  • integrovaný software a hardware, 
  • optimalizace pro náročné podmínky, 
  • možnost regulace počtu zákazníků v prodejnách, 
  • přehled o trendech v návštěvnosti.

AXIS P8815-2 je k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů Axis v České republice za doporučenou cenu 17. 900 Kč. Služba AXIS Audio Manager Edge bude bezplatně ke stažení v 1. čtvrtletí 2021.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.

  

- PR -

Jak si vedou české firmy v kybernetické bezpečnosti

Praktické zkušenosti z oblasti etického hackingu a penetračního testování


Komplexní zabezpečení pod­ni­ko­vé infrastruktury, počínaje výpočetními systémy přes úložná řešení, až po komunikační linky není jednoduchá záležitost. S větší či menší úspěšností se o to snaží každá organizace.