facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 16. 9. 2016

AXIS představuje IP kameru s technologiemi Canon

Společnost Axis Communications představila nejnovější síťovou kameru AXIS Q1659, která jako její první model kombinuje fotografické snímací technologie společnosti Canon na profesionální úrovni s vlastními osvědčenými řešeními v oblasti bezpečnosti. Kamera nabízí novou úroveň ultra vysoké kvality obrazu pro pevné dohledové kamery se širokým záběrem a využívá možností snímacího senzoru a technologií objektivu EF.



Rozlišení obrazu u modelu AXIS Q1659 je 20 megapixelů při snímkové frekvenci 8 snímků za sekundu (fps) a kamera tak dosahuje vysoké úrovně snímání detailů při sledování otevřených prostorů a na velké vzdálenosti. Je vybavena zobrazovací technologií pro digitální zrcadlovky (DSLR – digital single-lens reflex) a uživatel může podle svých potřeb vybírat ze 7 různých objektivů EF/EF-S. Kamera má bajonetový úchyt pro objektivy EF a jejich výměnu lze proto provádět velmi snadno.

Nová kamera rovněž nabízí nejnovější rozšíření díky technologii Zipstream společnosti Axis, která umožňuje snížit nároky na šířku přenosového pásma i požadavky na kapacitu pro ukládání dat, a přitom zachovává potřebné detaily v záběru. Slot SFP navíc volitelně umožňuje připojení pomocí optických kabelů, díky němuž lze kameru připojit k sítím i na dlouhé vzdálenosti.

Kamera AXIS Q1659 by podle plánu měla být k dispozici prostřednictvím distribučních kanálů společnosti Axis v 1. čtvrtletí 2017 za doporučenou maloobchodní cenu od 124.900 Kč.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

Fortinet představil první bezpečné síťové řešení s podporou Wi-Fi 7

FortiAP 441KNový přístupový bod Wi-Fi 7 a 10gigabitový switch s podporou napájení PoE nabízí 2x vyšší rychlost a zvýšenou kapacitu v rámci integrovaného portfolia bezpečných pevných a bez­drá­to­vých řešení společnosti Fortinet.