facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 7. 4. 2009

AVG otevírá mezinárodní výzkumné centrum

Společnost AVG Technologies otevřela v Brně mezinárodní výzkumné centrum AVG Malware TRAP Centrum, zkráceně M-TRAP, kde TRAP znamená Trending, Reporting, Analysis, and Prevalence. Jeho úkolem bude shromažďovat a poté analyzovat informace o škodlivých programech (malware) a jejich šíření na internetové síti. První výsledky by měly být k dispozici během měsíce května až června. Potřebná data získá nové centrum prostřednictvím více než 80 milionů uživatelů antivirového programu AVG. M-TRAP bude hledat vzájemné souvislosti a způsoby, jak vyvinout ještě lepší metody detekce a prevence šíření škodlivých kódů. Výsledky výzkumu budou využity při vývoji nových technologií pro efektivní boj s počítačovými viry. Jednoduše řečeno, odborníci spustí škodlivý kód v karanténním prostředí, sledují, jak se chová a pak na něj vytvoří „lék“ a „protilátky“.



Velmi důležitým aspektem je také sledování rychlosti a způsobu šíření různých typů virů po celém světě. Tým projektu AVG Malware TRAP Centrum nyní zaměstnává pět počítačových odborníků, později přibudou další. Příležitost zde najdou také studenti.

 

Brněnské centrum je jedním ze tří pracovišť firmy AVG Technologies , které se nyní odhalováním škodlivých kódů zabývají. Další dvě jsou na východním a západním pobřeží USA, přičemž M-TRAP by se v budoucnu měl stát páteří těchto datových center. Jeho tým pod vedením renomovaného specialisty na antivirové programy, Američana Ryana Hickse, bude zpracovávat obrovské množství dat od uživatelů celého světa a sledovat chování počítačových virů.

 

AVG Technologies na celém projektu úzce spolupracuje s Fakultou informačních technologií (FIT) Vysokého učení technického v Brně. Pracoviště M-TRAP funguje v prostorách fakulty, v nedávno rekonstruovaném kartuziánském klášteře v Božetěchově ulici v Brně-Králově Poli.


 
  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.