facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 30. 3. 2010

Augmented reality Zlatých Stránek i pro iPhone

Aplikace pro mobilní telefony postavená na technologii augmented reality, kterou společnost MEDIATEL představila začátkem letošního roku, je dostupná nově také pro iPhone 3Gs. Majitelé těchto chytrých telefonů si ji mohou zdarma stáhnout na iTunes. Aplikace využívá informace z databáze Zlatých Stránek, které zobrazuje při pohledu přes fotoaparát telefonu jako další vrstvu reálného obrazu.



Aplikace umožňuje uživateli najít kontakty na firmy a osoby ve svém okolí a hned se s nimi spojit. Kontakty lze vyhledávat podle kategorií jako např. restaurace, obchodní centra, zdravotní zařízení, autoservisy apod., a dále podle jména společnosti nebo osoby. Na displeji telefonu je potom jasně označen směr a vzdálenost adresy daného kontaktu a uživatel si může naplánovat trasu pěšky nebo autem. Ve spodní části displeje se zobrazují doplňující informace, jako je telefonní číslo, e-mail nebo otevírací doba.

 

Aplikace je již k dispozici také pro telefony s OS Android, a to přímo v telefonech a na Android Marketu. Ještě letos bude uvedena verze i pro telefony Nokia s OS Symbian.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.