facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 24. 4. 2015

ASUS začíná v Česku prodávat svůj první Chromebook

ASUS uvedl na český trh svůj vůbec první notebook z řady Chromebook. Model Chromebook C200 nabízí HD displej s úhlopříčkou 11,6 palců a energeticky úsporný procesor Intel, díky němuž vydrží počítač na baterii pracovat až 11 hodin. Od běžných přenosných počítačů se Chromebooky odlišují systémem Chrome OS od Googlu a podporou jeho služeb Gmail, YouTube, Google Dokumenty či dalších služeb dostupných přes obchod Chrome Web Store. Kromě integrovaného úložiště o kapacitě 32 GB lze data ukládat do cloudu a poté je sdílet i do dalších zařízení včetně telefonu nebo tabletu.



Chromebook C200 charakterizují malé rozměry (tloušťka 20 mm), což z něj dělá snadno přenosné zařízení. Zvláštností je skrytý pant obrazovky, díky kterému vypadá Chromebook elegantně. Rozměrný touchpad je velikostně srovnatelný s touchpady, které se běžně vyskytují u 14" notebooků a podporuje multidotyková gesta. Klávesnice standardní velikosti s jasně oddělenými klávesami má dobrou odezvu, což usnadňuje psaní bez překlepů.

 

ASUS Chromebook nabízí široké možnosti připojení, mezi nimiž nechybí rychlé dvoupásmové Wi-Fi 802.11ac ani Bluetooth 4.0. Připojení ke druhému velkému monitoru či dokonce k TV je s výstupním HDMI konektorem snadné. K připojení periférií slouží konektor USB 2.0 nebo konektor SuperSpeed USB 3.0.

 

Systém Chrome OS poskytuje automatické aktualizace, integrovanou antivirovou ochranu a několik úrovní zabezpečení. Soubory a dokumenty jsou bezpečně uchovávány ve 100GB úložišti Google Disk, které je k dispozici na dva roky zdarma. K nastavení zařízení ASUS Chromebook se stačí jen přihlásit se pomocí účtu Google. Počítač navíc umožňuje provozovat na jednom zařízení více účtů (uživatelů), přičemž jejich individuální nastavení a soubory budou uloženy samostatně a v naprostém bezpečí.

 

Novinka je již v prodeji za koncovou ceno 7 499 Kč s DPH.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.