facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 3. 4. 2019

Arista představila otevřenou cloudovou platformu

Společnost Arista Networks představila na nedávném OCP Global Summitu v San Jose řadu Arista 7360X, zcela novou platformu, která zdvojnásobuje hustotu systému, přičemž snižuje spotřebu energie, kapitálové a operační náklady. Poskytovatelé cloudu díky tomu nyní mohou přejít na výkonnější 100G či 400G porty a využívat přitom operační systém Arista EOS (Extensible Operating System) pro jednolitou konzistenci napříč celou sítí.



Tato nová platforma je v kompaktním 4U provedení a všechny aktivní komponenty jsou vyjímatelné. Nabízí 50% zlepšení hustoty oproti tradičním modulárním systémům při 60% úspoře energie a 10 wattech na 100G port. Standardně nabízí systém podporu 100G QSFP a 400G OSFP či QSFP-DD optiky či kabelů. Systém Arista EOS nabízí pokročilou správu propustnosti a funkce automatizace vč. telemetrie nutné pro vybudování a správu moderního cloudu.

„Řešení společnosti Arista pomohlo společnosti Facebook ke znatelnému zlepšení v úspoře energie a prostoru, snížení počtu switch čipů v síťové cestě a možnosti uvolnit energii pro výpočetní zdroje,” hodnotí Najam Ahmad, viceprezident vývoje sítí společnosti Facebook. „Protože můžeme kombinovat interně vyvíjený Minipack s řešením od Aristy, zůstává Facebook věrný vícezdrojovému řešení. Obě varianty mohou využívat buď Arista EOS nebo FBOSS, přičemž jeden i druhý operační systém lze použít i ve vícevrstvých sítích.”

Na vývoji systému spolupracovaly týmu vývojářů společností Arista a Facebook, čímž bylo dosaženo kompatibility ovládání přes FBOSS (Facebook Open Switching Software), monitorování využívání energie, tepelné regulace společně s ovládací částí operačního systému (control-plane).

Řada Arista 7368X4 je dostupná v následující konfiguraci - modulární systém s 8 sloty a výběrem 100G či 400G modulů založených na telekomunikačních normách a podpoře systému EOS.

Tento nový produkt s vysokou hustotou portů a šířkou pásma je nyní dodáván s rozhraním 100G. Cena za 100G port se pohybuje pod 600 USD.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.