facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 3. 5. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

AOC uvádí na trh zakřivený ultraširoký monitor s USB hubem

AOC CU34P2CSpolečnost AOC uvádí na trh nový 34” monitor AOC CU34P2C z mode­lo­vé řady P2 zaměřené na pro­fe­si­o­nál­ní využití v kan­ce­lá­řích a studiích. Nový monitor je mírně zakřivený (1500R) a ultra­ši­ro­ký s poměrem stran 21:9 a rozlišením UWQHD (3440 x 1440 pixelů). Velká zobrazovací plocha monitoru CU34P2C by měla zaujmout především uživatele, kteří pracují současně ve více aplikacích, a uživatele notebooků, protože CU34P2C může díky vestavěnému USB-C konektoru napájet notebooky výkonem až 65 W a současně rozšiřovat jejich zobrazovací plochu. 4portový USB rozbočovač monitoru navíc umožňuje propojení notebooku s dalšími zařízeními (klávesnice, myš, externí disk, webkamera atd.) pomocí jediného kabelu.



AOC CU34P2CA

Široký horizontální prostor monitoru CU34P2C (poměr stran 21:9 a 3440 x 1440 pixelů) může skvěle nahradit sestavy s více monitory vedle sebe, ale bez rušivého přerušení rámečky. Takové uspořádání monitorů dnes často využívají uživatelé, kteří potřebují zobrazit více aplikací současně (vývojáři, grafici, dispečeři...), nebo velkou pracovní plochu (multimediální tvůrci).

CU34P2C je vybaven VA panelem se statickým kontrastním pomě­rem 3000:1, který nabízí hlubokou černou a bohaté, syté barvy s širokým gamutem (120 % sRGB, 89 % AdobeRGB). Se špičkovým jasem 300 nitů zvládne CU34P2C i jasné okolní osvětlení a nepřímé sluneční světlo. Široké pozorovací úhly (178°/178°) zlepšují pohodlí při sledování pro každého dalšího uživatele, který se zároveň dívá na obrazovku. Díky obnovovací frekvenci 100 Hz, Adaptive-Sync a dobám odezvy 1 ms MPRT / 4 ms GtG je model CU34P2C vhodný i jako herní monitor, nebo displej pro přehrávání filmů a videí.

Monitor je dodáván s ergonomickým stojanem z kartáčovaného hli­ní­ku s vel­ko­ry­sým nasta­ve­ním výšky o 150 mm a širokým rozsahem úhlů otáčení a naklánění. Stojan lze osadit držákem AOC VESA-P2, takže na něj pak lze umístit miniPC, jako například Intel NUC, a vytvořit tak systém vše v jednom. Díky inter­ní­mu napá­je­cí­mu zdroji a správě kabelů zabu­do­va­ných do stojanu pomáhá CU34P2C vytvořit ele­gant­ní pracovní prostor bez nepořádku.


 
  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.