facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 17. 6. 2022 - -lg-

AOC GH200 je headset se skvělým poměrem cena/výkon

AOC GH200Značka AOC je známá přede­vším jako výrobce monito­rů, ale už delší dobu se věnuje i jiným produk­tům, jako jsou sluchát­ka (headsety), kláves­ni­ce a myši. Přesto­že je ošidné pauša­li­zo­vat napříč širokým spektrem produk­tů, které AOC nabízí, dovo­lím si prohlá­sit, že jejich společ­ným jmenova­te­lem je prakticky vždy velmi dobrý, nebo dokonce mimořádně dobrý poměr cena/výkon. Řadu z nich jsme totiž měli možnost vyzkoušet přímo u nás v redakci a většina si zasloužila souhrnné hodnocení – výhodná koupě. Proto jsem také neváhal při nabídce otestovat headset AOC GH200. Byl jsem zvědavý, jestli i pro něj bude platit, že za málo peněz nabízí dost muziky. Což se v případě sluchátek dá vzít doslova.



Začněme u pohledu zvenčí, ergonomie a pohodlí. V žádném z těchto aspektů nás headset AOC GH200 nezklamal. Je velmi lehký (326 gramů), což je základem pro pohodlné nošení. Náušníky jsou dostatečně velké a pokryté umělou kůží s polstrováním z paměťové pěny. Headset AOC GH200 je proto dobře snesitelný i při mnohahodinovém používání, ať už jde o zábavu, nebo například videokonference, pro které bych se je rozhodně nebál použít.

Konstrukce headsetu navíc obsahuje kovové prvky, které jsou v dané cenové kategorii spíše výjimkou. Je to nejen praktické, ale i hezké, jako například efektní vnější kryty náušníků z kovové síťoviny.

AOC GH200

Nevím, jestli vám něco řekne, že headset má 50mm měniče s impedancí 32 ohmů, frekvenčním rozsahem 20‒20 000 Hz a citlivostí 100 dB/mW. Soustřeďme se proto raději na praktické vlastnosti. Headset má uzavřenou konstrukci a velmi dobře potlačuje ruchy okolí. Stejně tak nepouští zvuk ze sluchátek ven. Kvalita zvuku je velmi dobrá a styl neutrální bez přehnaně zvýrazněných basů, jak je dnes často zvykem, takže mohu AOC GH200 jen znovu doporučit jako všestranný headset pro práci i zábavu. Tedy přesněji řečeno pro práci a hraní, protože pro poslech hudby slouží úplně jiná kategorie zařízení.

AOC GH200 má relativně dobrý mikrofon s omezenou schopností potlačení okolních ruchů. Mikrofon je ovšem umístěný na volně polohovatelném raménku, které je příliš měkké, a má tak tendenci se samovolně vracet do střední pozice. Tohle se výrobci prostě nepovedlo a jde asi o největší chybu v konstrukci testovaného headsetu.

AOC GH200

Naopak pochválit musím kabel, který má délku 2 metry, což je více než dostačující pro většinu způsobů využití headsetu. Snad jen hráči na konzolích budou potřebovat více. Kabel je opletený a netrpí na kroucení a zamotávání. Přímo na kabelu je ovladač hlasitosti s možností vypnutí mikrofonu, což je praktické. Jen konstrukce ovladače mohla být bytelnější. Jde o jedno z míst, na kterých poznáte, že máte v ruce levnější produkt. Kabel je zakončen jediným 3,5mm konektorem, ke kterému je přímo v balení dodávána redukce (Y-splitter) pro zařízení, která mají výstup na sluchátka a vstup pro mikrofon zvlášť.

Dodejme, že v době testování se headset AOC GH200 prodával za 700 až 1 000 Kč včetně daně. Pokud tedy hledáte cenově dostupný headset, rozhodně se o AOC zajímejte. Opět se totiž potvrdilo, že nabízí skvělý poměr cena/výkon.


 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.