facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 21. 12. 2011

Alma Media se stane majitelem LMC

Společnosti Alma Media a LMC uzavřely dohodu o akvizici, na základě které se finská mediální skupina Alma Media stane novým majitelem společnosti LMC, která je provozovatelem známých portálů pro nábor zaměstnanců v České republice (www.jobs.cz a www.prace.cz). Akvizice je v souladu se strategií Alma Media usilovat o růst v oblasti digitálních služeb a dále rozšiřovat své mezinárodní působení. Společnost LMC, která letos očekává meziroční nárůst tržeb o 25 % na částku přesahující 400 milionů Kč, se v rámci skupiny Alma Media stane součástí divize Marketplaces (on-line služby a řešení). Detaily transakce nebudou zveřejněny.



LMC byla založena prodávajícím, panem Liborem Malým, v roce 1996. Kromě provozování dvou pracovních portálů v České republice a jednoho na Slovensku (www.topjobs.sk) LMC klientům v současnosti poskytuje také řešení pro správu získávání a výběru zaměstnanců LMC G2 a poradenství v oblasti personalistiky a HR marketingu. LMC má celkem přibližně 25 tisíc registrovaných B2B klientů a cca 1 milion registrovaných uchazečů o zaměstnání. LMC zaměstnává zhruba 200 lidí, převážně v Praze. Akvizice nebude mít žádný dopad na zaměstnance LMC, ani na značky společnosti.

 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

Unicorn Systems podpořil Pluxee v přechodu do cloudu

Softwarová firma Unicorn Systems pomohla společnosti Pluxee (dříve Sodexo Benefity), která se specializuje na oblast zaměstnaneckých benefitů, s přechodem do cloudu. Důvodem této náročné digitální trans­for­mace byla snaha modernizovat IT infrastrukturu společnosti a zvýšit efektivitu jejího podnikání.