facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT společnost - 14. 2. 2014

Agora plus uspořádala v Brně konferenci na téma Data, dokumenty, finance

agora.jpgTrendy týkající se serverů, storage a práce s daty byly hlavním tématem konference „Data, dokumenty, finance“, kterou pro své partnery uspořádala 6. února společnost Agora plus. V novém brněnském sídle společnosti se sešla přibližně stovka jejích zákazníků, kteří mohli vedle přednášek načerpat nové informace také prostřednictvím rozhovorů s výrobci technologií.



„Výrobci storage většinou sídlí v Praze a možností setkat se s nimi face to face na Moravě moc není. Proto jsme se rozhodli uspořádat tuto konferenci a zároveň v rámci ní představit naši novou budovu,“ komentoval záměr akce Miroslav Prokeš, ředitel pořádající společnosti Agora plus. Ta v poslední době prožila přerod z distribuční společnosti v přímého prodejce především serverových a storage řešení. Nové sídlo pro ni podle Prokešových slov znamená nejen vlastní zázemí pro komunikaci se zákazníky, ale i identitu. „Jsem rád, že se tu sešli zástupci výrobců, z nichž u většiny máme navázána partnerství nejvyšší kategorie, a zároveň naši partneři a lidé z oboru,“ dodal.

Přednášky byly rozděleny do většího sálu, kde dostala prostor byznysově orientovaná témata, a menšího technického sálu. V druhém patře budovy pak mohli účastníci konference neformálně pohovořit se zástupci výrobců jednotlivých zařízení na připravených stáncích. Své produkty zde vystavovaly například společností Dell, Fujitsu, Infortrend, Oracle, EMC nebo CA CZ. „Agora plus je v České republice náš partner s nejvyšším statusem a bylo by tedy chybou tady nebýt. Je to příležitost potkat se se stávajícími i potenciálními zákazníky,“ komentoval akci Milan Mottl z CA CZ, který se ve své dopolední prezentaci zaměřil na serverové technologie pro ochranu kritických aplikací před haváriemi.

Přestože se konference věnovala především hardwarovým technologiím, zpestřilo ji několik odboček do softwarového světa. Zástupci Microsoftu například seznámili s mobilními platformami společnosti a jejich možnostmi v podnikovém prostředí, Michal Holub z Invea-Techu uvedl do problematiky behaviorální analýzy podnikových sítí a odborníci Nokie a Samsungu prezentovali své vize týkající se mobility. V odpoledním programu pak v samostatném bloku zazněly přednášky orientované na práci s dokumenty, digitalizaci a datové schránky od společností Royal Seal a Tax Consulting Brno.

 
Lukáš Dolníček, foto: archiv Agora plus

 
  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.