facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> IT Business - 5. 4. 2024 - Ing. Lukáš Grásgruber

Agnostix a Enehano založili startup, který dodává nástroje na zpracování přirozeného jazyka

NLPRossie.AI je název nového startupu, který se zabývá dodávkou NLP (Natural Language Processing) řešení pro jazyky CEE regionu. Za startupem stojí spoluzakladatelé společností Agnostix a Enehano, kteří pro účely expanze do nových oblastí podnikání založili holding Synequs v jehož čele stojí Martin Franc, který se AI řešením věnuje už od roku 2017.



Rossie.AI reaguje na poptávku po praktických AI aplikacích a nástrojích, věnuje se především na AI nástroje pro zpracování přirozeného jazyka v rámci platformy Salesforce a zaměřuje se přitom na češtinu a další jazyky střední a východní Evropy.

V projektu Rossie.AI spojili své síly firmy Enehano, která se dlouhodobě věnuje řešením na platformě Salesforce, a firma Agnostix, která vyvíjí a dodává systémy založené na AI.

Řešení od Rossie.AI dokáže zpracovat hovory i maily. Najde tak využití například pro monitoring hovorů, který vytvoří souhrn hovoru, identifikuje z něj vyplývající úkoly a zadá je. Nebo ohodnotí operátora a předá mu zpětnou vazbu. Velmi efektivním řešením je i zpracování e-mailů, když AI dokáže klasifikovat mailové zprávy, připravit pro příjemce souhrn sdělení e-mailů a vytvořit na jeho základě úkoly.

Dalším příkladem využití NLP řešení je chytré vyhledávání ve znalostní bázi, které umožňuje zaměstnancům například na zákaznické lince zadávat dotaz místo klíčových slov přirozeným jazykem v prostředí chatu. Vyhledávání je tak nejen přirozenější, ale díky využití AI přináší o desítky procent větší relevanci vyhledaných informací a dokumentů.

„Při vývoji našich řešení používáme jak velké multijazyčné modely, tak i modely specializované na konkrétní úlohy. Ty pak ladíme a upravujeme na míru podle potřeb klienta,“ popisuje Franc.

Martin Franc
Martin Franc

Zdroj Rossie.AI


 
  

- PR -

ESG reporting jednoduše s IFS a CDC Data

ESGESG formuje cestu k udr­ži­tel­né­mu a odpovědnému podnikání. Otevřeme společně dveře do této esenciální oblasti, kde se setkávají inovace, udržitelnost a společenská odpo­věd­nost, aby formovaly pozitivní změny pro naši společnost. Vstup­te s námi do světa, kde každé rozhodnutí formuje budoucnost.

  

- PR -

Jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech

IT Systems 4/2024Dominantní částí aktuálního vydání IT Systems je příloha věnovaná kybernetické bezpečnosti, ale najdete v něm také řadu jiných témat. Věnujeme se především trendům v digitalizaci výroby, ale i problematice ESG reportingu a využití virtuální a rozšířené reality v průmyslu. Ukážeme vám také, jak zkrotit chaos ve firemních dokumentech.