facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Komunikace a sítě - 22. 6. 2005

ACTIVE 24 vítá zásadní změnu stanov sdružení CZ.NIC

Na valné hromadě sdružení CZ.NIC (20.6.2005) došlo k přelomové a zásadní změně stanov. Hlavní změna se týká členství ve sdružení a vedle zavedení komorově děleného členství spočívá v otevření CZ.NIC směrem k držitelům CZ domén. O vstup do sdružení se již nebude žádat, ale pouze se uplatní právo na členství. Členem může být každá právnická osoba (tedy firma), která je držitelem alespoň jedné CZ domény a složí vstupní členský příspěvek ve výši 5 tisíc Kč. 

Oproti současnému stavu tedy dochází k výraznému otevření sdružení směrem k zájemcům o dění kolem CZ domény tím, že členský příspěvek klesl na desetinu původní částky a o členství se nemusí žádat a podstupovat žádnou příjímací proceduru. Další podstatnou změnou vzešlou ze včerejší valné hromady je větší informační otevřenost sdružení. Sdružení bude publikovat stručně záznamy všech jednání valných hromad včetně informací o hlasováních. Společnost ACTIVE 24 vítá tyto změny a bude se nadále zasazovat o zefektivnění správy CZ domény. Dalším následujícím krokem, který bude společnost ACTIVE 24 podporovat, je úplné zrušení registračního poplatku za CZ doménu.

 
  

- PR -

5+1 možností, jak a kde automatizovat procesy pomocí ERP systému

Do úspěšných firem se ERP systémy postupně „vkrádaly“ už od 90. let 20. století. Od té doby se však výrazně posunuly, takže podnikům nabízí úplně nové možnosti.