facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 3. 9. 2014

Acer uvedl nové konvertibilní notebooky

Ještě před zahájením veletrhu IFA, na kterém je očekávána záplava novinek, uvedl Acer v Berlíně nové konvertibilní notebooky Aspire R 13 a Aspire R 14. Jde o zařízení, která mohou přecházet mezi různými tabletovými a notebookovými režimy. Řada R 13 je vybavena pantem, který umožňuje přetočení displeje o 180°, díky čemuž lze používat v šesti různých režimech. Řada R 14 díky pantům s dvojitým momentem umožňuje otočení víka o 360°, což přináší čtveřici možných režimů používání. Nové notebooky jsou určeny pro ty, kteří se nechtějí vzdát tradiční notebookové konstrukce, ale současně vyžadují dotykové ovládání a velkou flexibilitu pracovních režimů.



Aspire R 13

Lehký Aspire R 13 má hmotnost pouhých 1,5 kg. Jeho displej o úhlopříčce 13,3" je po stranách upevněn na kloubech, které jsou připojeny ke kovovému U rámu a umožňují otočení displeje na opačnou stranu a zařízení. Díky tomu lze notebook využívat mnoha různými způsoby. Výrobce přitom slibuje, že displej bude v pantech stabilní i při využívání dotykového ovládání.

Jednotlivé modely řady Aspire R 13 budou mít displeje s rozlišením Full HD (1 920 × 1 080 px) nebo WQHD (2 560 × 1 440 px). Modely s Full HD displejem využívají technologii IPS s širokými pozorovacími úhly. Modely s WQHD displejem používají technologii IGZO, která dosahuje větší propustnosti světla při nižší spotřebě energie.
 

Na displejích je také použita antireflexní vrstva a technologie zabraňující ulpívání šmuh a otisků prstů na displeji. Pomocí vestavěného světelného senzoru je jas obrazovky automaticky upravován pro přizpůsobení intenzity jasu okolním světelným podmínkám. Pro zvýšení odolnosti je dotykový displej a vnější víko překryto sklem Gorilla Glass 3.

Řada R 13 také podporuje ovládání volitelným dotykovým perem Acer Active Pen, které se hodí ke kreslení a prezentace. Pero podporuje 256 úrovní tlaku, může fungovat jako myš a nechybí ani technologie detekující položenou dlaň na obrazovku – kreslení perem či prstem tak není nijak ovlivněno. Pero spolupracuje se softwarem Hover Access, který je na všech modelech předinstalován.

Modely řady R 13 jsou osazeny procesorem Intel Core i5 nebo i7 a až 8 GB paměti. V prodeji by měly být na konci roku 2014 za cenu od 29 990 Kč.

Aspire R 14

Součástí konstrukce notebooku Aspire R 14 jsou panty se dvěma momenty, které umožňují otočení displeje o 360°. Díky tomu nabídne R 14 možnost přeměny do čtyř různých režimů vhodných pro práci nebo pro zábavu − Notebook, Tablet, Displej nebo Stan. Pracovní režim by mělo být možno snadno změnit pouze jednou rukou.
 


Konstrukce pantů umožňuje otevření víka do úplné roviny, ale displej je také možné otočit na druhou stranu a získat tak tablet. Víko i v takovém případě do základny přesně zapadne do základny a vznikne kompaktní tvar. Je-li notebook používán v režimu Displej, panty celou konstrukci mírně nadzvedávají, čímž zabraňují tomu, aby se klávesnice dotkla stolu či jiného povrchu. Pro větší pohodlí se při přechodu mezi režimy automaticky otočí obraz a prohodí zvukové kanály. Díky tomu je obraz i zvuk vždy orientován správným směrem.

Řada R 14 bude vybavena 14" displejem s rozlišením 1366 × 768 px a procesory Intel Pentium, Core i3, i5 nebo i7 a až 12 GB paměti. Některé modely budou mít dedikovanou grafiku NVIDIA GeForce 820M. Řada Acer R 14 by měla být na našem trhu v prodeji už v říjnu za cenu od 16900 Kč.


 
  

- PR -

Signys Logistics: Řízení skladů přes mobilní aplikaci efektivně a online!

Moderní logistika vyžaduje efektivní a spolehlivé řešení pro řízení skladů a sledování zásob. S aplikací Signys Logistics a modu­lem řízených skladů WMS Signys máte na dosah ruky nástroje, které vám umožní zvýšit efektivitu vašich logistických operací a dosáhnout tak co nejvíce optimálního využití zdrojů.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.