facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 27. 1. 2023 - Ing. Lukáš Grásgruber

Acer rozšiřuje nabídku zařízení s ChromeOS

Acer Chromebox CXI5Společnost Acer před­sta­vi­la nová zařízení se systémem Chrome­OS, která by se měla už v březnu objevit na trhu. Jde především o nový Acer Chromebox CXI5, který bude k dis­po­zi­ci i ve „firemní“ verzi Enterprise. Současně Acer přichází také s počítačovou sestavou Add-In-One 24, která elegantně kombinuje uvedený chromebox a 24" dokovací monitor, který lze ovšem snadno vyměnit za účelem upgradu nebo oprav.



ChromeOS nabízí rychlé spouštění a robustní bezpečnostní funkce. Chromebox se díky tomu velmi snadno nastavuje, používá a spravuje. Přitom zabere minimum místa, a je proto vhodný do prostorově omezeného prostředí, jako jsou call centra a coworkingové prostory. Uplatnění najde i v komerčních a vzdělávacích zařízeních včetně učeben, knihoven, recepcí, kanceláří, kiosků apod. Díky kompaktnímu designu a sadě pro VESA uchycení lze chromebox umístit téměř kamkoli.

Operační systém Chrome OS zajišťuje rychlé spouštění, snadné používání, zabezpečení a bezproblémové aktualizace, které uživatele neruší a neomezují. Podporuje webové aplikace a aplikace na Google Play, takže uživatelé mají přístup k široké nabídce aplikací, které potřebují pro produktivní práci, školu, kreativitu a další činnosti.

Verze Chrome Enterprise pro firmy nabízí navíc kombinaci jednoduchých nástrojů pro správu, vestavěných funkcí proak­tiv­ní­ho zabezpečení a přístupu k široké škále důležitých aplikací pro produktivitu. Umožňuje IT oddělení prosazovat zásady používání prostřednictvím konzole Google Admin a provádí pravidelné automatické aktualizace zabezpečení na pozadí, aby se minimalizovaly výpadky a prostoje zaměstnanců.

Acer Chromebox CXI5 ale není nějaké ořezávátko, jak by se z jeho kompaktního provedení mohlo zdát. Je osazen procesory Intel Core i7 a umožňuje připojení až čtyř externích monitorů. K periferním zařízením se Acer Chromebox CXI5 připojuje pomocí čtyř portů USB 3.2 Gen 2 Type-A a dvou portů USB4 Type-C. Plnohodnotný port USB-C v kombinaci se dvěma porty HDMI 2.1 navíc podporuje až čtyři externí displeje. Pro připojení k internetu a síti je k dispozic Intel Wi-Fi 6E a rozhraní RJ45 s 2,5Gb/s ethernetem.

„Tyto nové systémy Acer s operačním systémem ChromeOS jsou vynikající volbou pro podniky a instituce vyžadující spolehlivé počítače, které se snadno nastavují, používají a spravují a zároveň maximálně využívají omezený prostor,“ řekl k novinkám Jeff Lee ze společnosti Acer a dodal: „Tato výkonná zařízení vybavená nejnovějšími technologiemi, včetně Intel vPro a integrované ochrany proti škodlivému softwaru, podporují funkce pro práci s více aplikacemi najednou. Samozřejmostí je pak přísné zabezpečení, které je dnes v organizacích vyžadováno.“

Sestava Acer Add-In-One 24 se skládá z počítače Acer Chromebox CXI5 nebo Chromebox Enterprise CXI5, který se vkládá do doku na zadní straně 24" monitoru s rozlišením Full HD 1080p. Tato konstrukce umožňuje snadnou výměnu zařízení Acer Chromebox pro opravy nebo upgrady s minimálními prostoji pro uživatele. Aby se zabránilo manipulaci ze strany neoprávněných osob, je možné chromebox pevně zajistit specializovanými šrouby.

Monitor využívá IPS panel s úzkými rámečky, který poskytuje kvalitní obraz s širokými pozorovacími úhly, což je užitečné při spolupráci s ostatními u počítače nebo při práci s více aplikacemi najednou. Monitor lze natočit v rozsahu -5 až 25°, aby vyhovoval optimální a preferované poloze pro sledování obrazu. Displej má antireflexní povrchovou úpravu, která eliminuje odlesky, takže jej lze používat i v jasném prostředí. Volitelná je dotyková verze monitoru.

Vestavěná 115° širokoúhlá 5Mpx webkamera, dva mikrofony a dva 4wattové reproduktory umožňují pořádání videokonferencí ve vysoké kvalitě. Pro větší bezpečnost a ochranu soukromí má webová kamera zabudovanou závěrku, která pomáhá zabránit nechtěnému zachycení obrazu.


 
  

- PR -

Konec papírování, digitalizujte a usnadněte si práci!

IT Systems 3/2024V aktuálním vydání IT Systems jsme se zaměřili na vývoj digitalizace ve světě peněz, tedy v oblasti finančnictví a pojišťovnictví. Dozvíte se například, proč je aktuální směrnice PSD2 v inovaci online bankovnictví krokem vedle a jak by její nedostatky měla napravit připravovaná PSD3. Hodně prostoru věnujeme také digitalizaci státní správy a veřejného sektoru, která nabírá obrátky.

  

- PR -

ERP v cloudu

Je skutečně pro každou firmu?


Chcete držet krok s dobou a zvažujete přechod na cloudový ERP systém? Není divu. Cloudová řešení jsou bezpochyby trendem a umožňují firmám rychleji rea­go­vat na změny a nové výzvy, kterým musí v dynamickém a neustále se proměňujícím světě podnikání čelit.