facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 15. 7. 2022 - Ing. Lukáš Grásgruber

Acer rozšíří svoji nabídku zařízení s Chrome OS

Acer Chromebook Spin 714Společnost Acer představila nový konvertibilní Chromebook Spin 714  a Chromebook Tab 510, které by se měly už v srpnu obje­vit na našem trhu. Prémiový Acer Chromebook Spin 714 se může pochlubit výkonnými procesory Intel Core 12. generace, odolnou konstrukcí splňující normu MIL-STD 810H, stylusem, možností rychlého nabíjení a dokování. Na výběr budou dva typy 14"displejů s poměrem stran 16:10 a rozlišením 2 560 × 1 600 px nebo 1 920 × 1 200 px. Nový Acer Chromebook Tab 510 je také mimořádně odolný a je poháněný úsporným a přitom výkonným procesorem Snapdragon 7c Gen 2.



Acer Chromebook Spin 714

Notebooky Acer Chromebook Spin 714 a Acer Chromebook Enterprise Spin 714 jsou nejnovější prémiové chromebooky od společnosti Acer. Využívají procesory Intel Core 12. generace (až Core i7), které přinášejí oproti předchozím generacím o 20 % vyšší výkon a umožňují zvládat náročné úlohy, jako je převod videa, střih videa a hraní. Nové zařízení s operačním systémem Chrome OS se probudí z režimu spánku během několika sekund a poskytne až 10 hodin výdrže na baterii a další čtyři hodiny používání po 30minutovém rychlonabíjení.

Nové chromebooky mají 14" displej se 100% pokrytím barevného prostoru sRGB. Na výběr bude ze dvou varianth rozlišení: WQXGA (2 560 × 1 600 px) a WUXGA (1 920 × 1 200 px), obě s antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass, které odolává skvrnám a bakteriím. Poměr stran 16:10 je výhodnější pro práci. Skicování a psaní poznámek usnadní stylus USI, který rozlišuje 4 096 úrovní citlivosti na tlak.

Acer Chromebook Spin 714

Acer Chromebook Spin 714 je také vybaven webovou kamerou MIPI s rozlišením Full HD, technologií dočasné redukce šumu a soustavou dvou mikrofonů. Dvojice reproduktorů směřujících nahoru se zvukem DTS Audio a inteligentním zesilovačem poskytuje vysoce kvalitní zvuk bez zkreslení.

Acer Chromebook Spin 714 je i skvěle vybaven z hlediska možností připojení a pohodlí pro uživatele. Podporuje Wi-Fi 6E a Bluetooth 5.2. Má podsvícenou klávesnici a řada portů včetně HDMI a dvou Thunderbolt 4. Volitelná čtečka otisků prstů umožňuje rychlé a bezpečné přihlášení uživatele.

Elegantní hliníkové tělo Acer Chromebook Spin 714 se může pochlubit odolností před promáčknutím a pády splňující normy MIL-STD 810H. Nechybí ani 360° panty, které umožňují jeho přeměnu pro různé způsoby používání.

Acer Chromebook Tab 510 — mimořádné odolný tablet s volitelným LTE připojením

Současně s novým chromebookem představila apolečnost Acer i nový tablet Acer Chromebook Tab 510 s odolnou konstrukcí a výkonem, který umožňuje používat Chrome OS na cestách v praktickém provedení tabletu. Acer Chromebook Tab 510 má 10,1" IPS displej s poměrem stran 16:10 a rozlišením Full HD (1 920 × 1 200 px), 5Mpx přední webkameru MIPI pro videohovory a 8Mpx MIPI fotoaparátu pro pořizování snímků.

Acer Chromebook Tab 510

Díky volitelnému 4G LTE připojení mohou být uživatelé neustále připojeni k síti bez závislosti na Wi-Fi. Díky 11hodinové výdrži baterie na jedno nabití je tablet ideálním společníkem pro náročný den.

Díky šasi odolnému proti nárazům, rohovým nárazníkům tlumícím rázy a zesílené konstrukci, vydrží tablet pády z výšky až 122 cm a splňuje normy MIL-STD 810H. Navíc je na povrchu dotykové obrazovky vybaven antimikrobiálním sklem Corning Gorilla Glass.

K dispozici je i volitelný stylus a pouzdro Keyboard Folio Case, které umožňuje používat zařízení s klávesnicí podobnou klávesnicím u notebooku.

Acer Chromebook Tab 510

Chrome OS

Operační systém Chrome OS zajišťuje rychlé spouštění, snadné používání, zabezpečení a delší výdrž baterie. Podporuje webové aplikace a aplikace na Google Play, takže uživatelé mají přístup k široké nabídce aplikací, které potřebují pro produktivní práci, školu, kreativitu a další činnosti.

Zařízení s Chrome OS jsou rychlá, mají integrované zabez­pe­če­ní, rychle se nasazují a snižují celkové náklady na vlastnictví. Zařízení s Acer Chrome OS osvobozují IT oddělení od všedních administrativních úkolů, usnadňují spolupráci a zajišťují bezpečný přístup k datům a aplikacím pro pracovníky v cloudu.


 
  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.

  

- PR -

7 vlastností ERP systému, které dělají uživatelům radost

Kdy je ovládání ERP systému poho­dl­né? Když mohou jeho uživatelé snadno a efektivně pracovat s potřebnými funkcemi a informacemi bez zbytečných obtíží. Tím se zvýší produktivita jejich práce, omezí se chybovost a firma poroste.