facebook LinkedIN LinkedIN - follow
Aktuality -> Hardware - 25. 6. 2020 - Ing. Lukáš Grásgruber

Acer přichází s novou modelovou řadou odolných notebooků a tabletů Enduro

AcerSpolečnost Acer představila zcela novou řadu odolných notebooků a tabletů s názvem Enduro. Nová řada zahrnuje produkty, které poskytují vysokou odolnost, ale současně i snadnou přenositelnost a dostatečný výkon pro všechny pracovníky v terénu. Nejvyšší odolnost nabízí model Acer Enduro N7, který ocení například záchranáři a pracovníci průmyslové výroby, zatímco outdooroví nadšenci ocení spíše tenký, lehký, ale přitom stále odolný Enduro N3. Součástí modelové řada Enduro jsou také tablety pro použití v maloobchodě, ve skladu a ve výrobě.



Robustní odolný notebook Acer Enduro N7

Acer Enduro N7 je robustní notebook konstruovaný z materiálů absorbujících nárazy, který nabízí spolehlivost, jenž potřebují pracovníci tzv. v první linii, v terénu, nebo v průmyslové výrobě. Toto zařízení se může pochlubit certifikátem odolnosti MIL-810G a krytím IP65, bylo zkonstruováno tak, aby odolávalo pádům i na nejtvrdší podlahu a pronikání prachu i vody. Díky této odolnosti jde o zařízení vhodné pro práci za horka i za zimy a jeho 14" Full HD displej s jasem 700 nitů nabízí vynikající viditelnost obrazu uvnitř i venku. Pro dlouhé pracovní dny je Enduro N7 dodáván se dvěma bateriemi: jedna baterie s dlouhou 10hodinovou výdrží je vyměnitelná za provozu a druhá je vestavěná.

Kromě toho, že je schopen fyzicky přežít drsné pracovní prostředí, nabízí Enduro N7 také vysoký výkon. Čtyřjádrový procesor Intel Core i5 8. generace už není nejnovější, ale stále nabízí dostatek výkonu pro práci na více úlohách současně. Enduro N7 je také dobře zabezpečený: hardwarový modul Trusted Platform Module (TPM) 2.0 kontroluje případné známky narušení během spouštění a sada Acer Enduro Manageability Suite (AEMS) slouží k ochraně zařízení, a zároveň usnadňuje nasazení služeb nebo konfigurace systému napříč mnoha zařízeními. Snímač otisku prstu poskytuje přihlášení prostřednictvím Windows Hello.

Acer Enduro N7 EN714 51W Standard.jpg

Lehký odolný notebook Acer Enduro N3

Acer Enduro N3 je výkonný notebook, který našel rovnováhu mezi odolností a snadnou přenositelností, díky čemuž je ideální pro uživatele, kteří přechází mezi několika pracovišti, jako jsou architekti, projektanti, organizátoři akcí, pracovníci v zemědělství, nebo dokonce milovníci přírody, kteří chtějí nahrávat svá dobrodružství. Enduro N3 byl speciálně zkonstruován tak, aby odolal pádům i vodě – splňuje standardy MIL-STD 810G a IP53, přičemž si zachovává tenkou a lehkou konstrukcí s tloušťkou pouhých 24,85 mm a hmotností 1,985 kg. Notebook je vybaven zesílenými rohy pro odolnost vůči pádům, tvrzeným sklem Corning Gorilla Glass, které chrání displej před vodou a unikátním voděodolným ventilátorem Aquafan.

Tuto fyzickou ochranu doplňuje špičková ochrana před kybernetickými hrozbami, jako je vestavěný modul TPM, sada AEMS a pevný disk chráněný heslem. Enduro N3 se může pochlubit nejnovějším procesorem Intel Core i7 desáté generace a 32 GB paměti DDR4 RAM, což mu poskytuje vysoký výkon, který lze umocnit volitelnou dedikovanou grafikou NVIDIA GeForce MX230. Pro data notebook nabízí až 512GB disk PCle Gen3 NVMe a slibuje až 13hodinovou výdrž na baterii.

Acer Enduro N3 EN314 51W Standard

Odolný tablet Acer Enduro T5

Acer Enduro T5 je odolný a robustní 10" tablet s Windows a procesorem Intel Core m3 sedmé generace, který je určený pro dlouhodobou práci v extrémních prostředích, např. v logistice a výrobě. Baterii s 10hodinovou výdrží lze vyměnit, což umožňuje nepřetržité používání. Odolnost tabletu dokládají certifikáty MIL-STD 810G a IP65. Pro rozšíření funkcionality a mobility tabletu Enduro T5 je k dispozici příslušenství, jako je dokovací stanice, rukojeti, čtyřbodové ramenní popruhy, automobilové nabíječky a držáky do auta.

Odolné tablety Acer Enduro T1

Poslední doposud oznámenou novinkou z řady Enduro je konvertibilní zařízení Acer Enduro T1. Jde o flexibilní a robustní 10,1" tablet s Windows, který lze pomocí volitelné klávesnice proměnit v 10,1" notebook. Také model Acer Enduro T1 se chlubí certifikáty MIL-STD 810G a IP54. Dodejme, že Enduro T1 lze používat i s nasazenými rukavicemi.

Acer Enduro T1 ET110 31W Standard

Acer Enduro Management Suite (AEMS)

Součástí softwarové výbavy zařízení nové modelové řady je i sada nástrojů Acer Enduro Management Suite (AEMS) pro zjednodušení správy velkého množství zařízení, který pomáhá udržovat stávající zařízení zabezpečené a urychluje proces rozšiřování o nová. Konzole AEMS umožňuje správci vzdáleně komunikovat se zařízeními podporujícími AEMS, a to těmito způsoby:

  • Programovatelná fyzická tlačítka: Tablety a notebooky s podporou AEMS jsou vybaveny fyzickými tlačítky umístěnými vedle zapínacího tlačítka, která po svém stisku spustí určenou aplikaci.
  • Řízení vstupů/výstupů: Schopnost vzdáleně povolit/zakázat přístup k některým vstupním/výstupním portům. Povoleny nebo deaktivovány mohou být také kamery a skenery čárových kódů.
  • Monitor zařízení: Zobrazí seznam a exportuje informace o všech spravovaných zařízeních, včetně informací o systému, hardwaru, softwaru a případných použitých opravách hotfix jednotlivých zařízení.
  • Vzdálená správa: Všechny potřebné aplikace, změny nastavení BIOSu nebo aktualizace systému Windows lze vyřešit vzdáleně.


 
  

- PR -

Business Intelligence je trend současných ERP systémů

Jedním z nejsilnějších trendů v současném vývoji podnikových informačních systémů jsou nástroje Business Intelligence (BI). Proč popularita BI mezi firmami stále roste, vysvětlil Miroslav Hlaváč, vedoucí obchodních týmů pro oblasti ENT, Cloud & BI ve společnosti Asseco Solutions.

  

- PR -

Automatizace ve výrobě potravin není výsadou jen velkých firem. Jak na to krok za krokem s ERP systémem?

Stejně jako většina podniků, čelí i potravinářská výroba v dnešní době řadě výzev: nedostatku kvalitních zaměstnanců, vyso­kým cenám energií i zdražování surovin. K tomu se přidává velmi přísná legislativa a nutnost hlídat řadu ukazatelů u surovin i hotových výrobků.